Recept voor gember-sinaasappelkoekjes

Print Friendly, PDF & Email

Het gebeurt me steeds vaker dat ik ongelofelijke zin heb in zoet! Helaas zit mijn nikkelarme dieet me flink in de weg. Gelukkig bedacht ik een lekkere snack waarvan ik het recept uiteraard graag met jullie deel! Hierbij het recept voor gember-sinaasappelkoekjes 🙂
Recept voor gember-sinaasappelkoekjes | eethetbeter.nl

Ginger snaps

Zo vervelend als je zin hebt in zoet, maar niks lekkers en gezonds kunt vinden. Voorheen kon ik de trek stillen met een appel of een ander stuk fruit, maar ik merk dat dit nu lastiger is. Mijn tijdelijke nikkelarme dieet waarbij ik onder andere tarwe, noten en cacao vermijd zit me in de weg. Aangezien ik ook liever geen geraffineerde suikers en kunstmatige toevoegingen eet, blijft er weinig te snoepen over. Uiteraard dook ik zelf de keuken in voor een beter experiment…

Onderstaand recept voor gember-sinaasappelkoekjes is geïnspireerd op het recept voor “ginger snaps” van Albert Heijn. De bewerkte en niet verse ingrediënten heb ik vervangen en ik heb er sinaasappel aan toegevoegd. Het resultaat is een koekje met een pittig frisse smaak. Lekker!

Recept: gemberkoekjes met sinaasappel

Voldoende voor 16 kleine, maar erg goed vullende, koekjes. Bereidingstijd is ruim een kwartier plus de baktijd.

Ingrediënten

 • 50 gram kokosmeel
 • 50 gram kokosbloesemsuiker (wat is dit?)
 • halve theelepel wijnsteenzuur bakpoeder (wat is dit?)
 • halve theelepel gemberpoeder
 • mespuntje zout
 • 50 gram roomboter (of kokosolie)
 • 2 eetlepels agavesiroop (wat is dit?)
 • 1 a 2 cm verse gember
 • halve sinaasappel

Benodigdheden

 • Mixer
 • Oven
 • Bakplaat met bakpapier
 • Citruspers

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 175 graden
 2. Snijd de verse gember zo fijn mogelijk
 3. Maak zestes van de schil van de halve sinaasappel en pers de rest uit
 4. Voeg het meel, het bakpoeder, het gemberpoeder, het zout en de basterdsuiker door elkaar heen in de kom van de mixer
 5. Snijd de boter in kleine stukjes en mix deze door het meelmengsel heen
 6. Voeg de gember, de sinaasappelschil en de agavesiroop toe aan het deeg
 7. Blijft kneden / mixen totdat er een samenhangend deeg ontstaat
 8. Verdeel het deeg in 16 kleine koekjes ter grootte van een walnoot. Druk ze ietwat plat
 9. Leg de koekjes op een bakplaat die je bekleed met bakpapier
 10. Bak de koekjes in 15 minuten in het midden van de oven af. Ze blijven licht van kleur en worden pas na het afkoelen (op een rooster) knapperig
 11. Eet smakelijk!

Ik vind de koekjes het lekkerste als ze een uurtje uit de oven zijn. De buitenkant is dan knapperig en de binnenkant zacht. Ze zijn zoet, maar niet té en vooral lekker fris. De gembersmaak overheerst niet.

Welk recept voor koekjes zonder suiker, tarwe, noten en cacao zou jij me absoluut aanbevelen?

Gember-sinaasappelkoekjes 1Gember-sinaasappelkoekjes 2Gember-sinaasappelkoekjes 3

Related Posts