Review: gezond eten bij Movie Park Germany

Print Friendly, PDF & Email

Vorige week hebben we met ons gezin genoten van een paar heerlijke dagen in Movie Park Germany. Meneer Eet het beter, mijn zonen van 6 en 4 en ik zelf natuurlijk. Ik had zelf trouwens wel “pech”. Nu ik zwanger ben, zijn praktisch alle attracties verboden terrein. Dit geldt ook voor mensen met hartproblemen, epilepsie en rug- en nekklachten. Kinderen die kleiner zijn dan 105cm, maar wel graag in de achtbaan willen, kunnen ook beter wachten met het bezoeken van dit park. Alles voor de veiligheid.

Meer recensies op Eet het beter?

De bloggers on board boottocht van vorige week heeft me wel aan het denken gezet. Wat kan ik doen om mijn activiteiten van Eet het beter uit te breiden? Via Facebook lanceerde ik het idee om zo nu en dan een recensie te schrijven over bijvoorbeeld voeding in pretparken, het menu in restaurants en nieuwe producten. Mijn voorstel werd positief ontvangen. Vandaag dus mijn eerste pretparkverslag! Nog wel een beetje karig, omdat ik in Movie Park geen extra foto’s gemaakt heb.

Het aanbod in Movie Park

Movie Park is een prachtig pretpark met tal van eetgelegenheden. Er zijn twee restaurants en een flink aantal plaatsen waar je eten af kunt halen. Het park heeft heel veel (picknick)bankjes om rustig te kunnen eten. Bovendien zijn er voldoende toiletten, die redelijk schoon zijn. Er zijn ook lage toiletten en wastafels voor kinderen.

Geurbeleving

Het eerste wat mij opviel in dit pretpark, was de heerlijke lucht. Terwijl ik langs wat eetkraampjes liep, werd ik verleid door een zoete geur met een combinatie van vanille en kaneel. Als in een tekenfilm volgde ik mijn neus en zag ik… fruit in een jasje van witte of melkchocolade. En appeltjes met een suikerlaagje. Geen verwennerij die overeen kwam met de lekkere geur. De eerste keer dacht ik nog dat ik gek was, maar later besefte ik nogmaals dat mijn neus in de maling werd genomen. Er wordt ontzettend gespeeld met geurbeleving hier en dat pakt – in mijn beleving – niet goed uit. Valt jou wel eens op dat steeds meer retail bedrijven gebruik maken van deze techniek om jou te verleiden meer te kopen?

Pizza en frites

Zoals bij de meeste pretparken bestond het aanbod vooral uit pizza en frites. En ijs in verschillende vormen. Softijs, crushed ice en swirls. Het ijs hebben we niet geproefd, over de overige snacks kan ik wel wat vertellen…

Yellow Cab Burger

Op de eerste dag hadden we brood en tussendoortjes meegenomen van huis. ’s Avonds aten we bij Yellow Cab Burger, een fris uitziend hamburgerrestaurant met posters met daarop zeer aantrekkelijke menu’s. Sappige burgers met jalapeño pepers. Het water liep ons in de mond van de afbeeldingen! Het bestellen ging via een computer, net als bij MacDonalds zeg maar. Helaas was het niet mogelijk om te pinnen bij de automaat. Een menu voor volwassenen kost krap 10 euro. Een kindermenu bevatte kipnuggets, frites, frisdrank en een chocoladedonut.

Het duurde een kwartier voordat we onze bestelling konden ophalen bij de counter. In plaats van spa blauw ontvingen we vier enorme bekers met spa rood (“prikkelwater” volgens de kinderen). De frites was prima en werd geleverd met mayonaise. De hamburger was droog en smaakloos. Alleen de peper – naar mijn zin veel te pittig – gaf een bite aan de snack. Absoluut geen aanrader!

Met het “prikkelwater” ben ik naar de counter gelopen. Er werd een tweede medewerker bij gehaald omdat het merendeel van het personeel geen Engels spreekt. Dit is overigens in een oogopslag te zien aan de vlaggetjes op hun naamkaartje. Na een twijfel werden alle bekers met bruisend water ingeruild voor (maar liefst!) één flesje spa blauw.

Pizza & Pasta

Op de tweede dag lunchten we bij Pizza & Pasta. Op het park zijn twee restaurants met zitplaatsen, dit is er een van. Via een buffet (zoals bij La Place) werd de bestelling opgenomen. We kregen een apparaat mee dat aangaf wanneer we onze maaltijd op konden halen en konden in de rij bij de kassa gaan staan. Evenals bij de Yellow Cab Burger kon hier logistiek gezien het een en ander verbeterd worden. Er was slechts een kassa open en de rij was zeker 20 personen lang. De file slingerde door het buffetgedeelte heen en blokkeerde daarmee de buffetten. De koelkast met daarin onder andere de flesjes spa blauw stond ná de kassa.

Ondanks de lange rij hebben we aan onze tafel nog een tijd moeten wachten op ons eten. We kozen voor een familiepizza met salami die nog geen 20 euro kost. Evenals de hamburger was het een smaakloos geheel, dat grote overeenkomsten vertoonde met karton. De pizza was absoluut groot genoeg voor ons vieren.

Salade en broodjes

Het park biedt ook (maaltijd)salades aan. Deze vond ik er niet aantrekkelijk uitzien, onder andere door de snelle koolhydraten (pasta) erin. De broodjeszaak van Subway ontdekten wij te laat en hebben we niet geprobeerd.

Andere tussendoortjes

We hebben tussendoor een hot dog en een bakje vers fruit gegeten. Dat knisperde niet van versheid, maar was best lekker. De hot dog was zelf te versieren met diverse sauzen, gebakken uitjes en augurken.

Ik vond de bekers met crushed iced die door menig kind om de nek werden gedragen zeer opmerkelijk. De kinderen zogen gedachteloos het bevroren suikerwater met kleurstof naar binnen terwijl ze in de rij stonden of rond keken. Ik betwijfel of ze er iets van geproefd hebben. Zonde van de calorieën en het gebit.

Kan je gezond eten bij Movie Park Germany?

Dat je voor gezonde voeding niet naar een pretpark hoeft te gaan, is algemeen bekend, maar in Movie Park hoef je ook geen lekker eten te verwachten. Wat dit betreft krijgt dit park van mij een onvoldoende. Ditzelfde geldt voor de logistiek en snelheid van de dienstverlening in de restaurants. De overige faciliteiten (attracties, zitgelegenheid, toiletten) scoren wel voldoende, evenals de marktconforme prijzen.

Mijn advies: neem je eigen eten mee en ga lekker genieten van de vele achtbanen!

Ben jij wel eens bij een pretpark geweest waarbij je aangenaam verrast werd door het aanbod van gezonde voeding? Zo ja, waar was dat?

 

Related Posts