Print Friendly, PDF & Email

Er was eens een ambitieuze, oude heks die in een klein flatje in de stad woonde. Haar ouders waren al jong overleden, ze had geen kinderen en de enige familie die ze nog had was haar gemene zus, die in een huisje van koek en snoep in het bos woonde.

Op een dag besloot de vrouw dat ze graag meer contact met de nieuwe generatie wilde. Als ze de verhalen van haar zus mocht geloven, was het daar de zoete inval. Dat wilde zij ook! Alleen had de dame in kwestie een hekel aan aan bange, slappe kinderen. Alleen stoere, slimme kinderen waren welkom! Al snel bedacht ze een duister plan…

De heks wandelde het bos in en stopte daarbij een aantal wilde dieren in haar plunjezak. Ze raapte een uilenbal en plukte wat paddenstoelen. Toen ze ook nog een draak versloeg, besloot ze dat ze voldoende bestanddelen had verzameld.

Op een leegstaand kavel naast het huis van haar zus bouwde de vrouw een stenen oven. Ze hakte alle ingrediënten in kleine stukjes, stopte ze in een bakvorm en sprak een eindeloos lange toverspreuk uit. Vervolgens deed ze het brood in de oven en wachtte ze af of haar plan had gewerkt. Zou het werkelijk zo zijn dat alleen stoere kinderen de glimlach zouden zien in het drakenbrood? Zouden écht alleen deze slimme exemplaren kunnen genieten van de groene lekkernij?

Brood met een gezichtje | eethetbeter.nl

Gelukkig werd het geduld van het oude mens snel beloond: het duurde niet lang voordat het eerste hongerige kind zich bij haar buitenkeuken meldde. Het mini-mens keek naar het groene drakenbrood en toen… << vul zelf verder in >>

Recept voor drakenbrood >> alleen voor stoere kinderen!

Voldoende voor een broodje ter grootte van een cake. Bereidingstijd is ongeveer een kwartier plus een uur wachten op de oven dus, niet op de kinderen.

Ingrediënten

 • 250 gram gekookte kikkererwten of bonen
 • 2 eetlepels geraspte kaas
 • 4 eieren
 • zout en peper
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 20 gram basilicum
 • 1 eetlepel Italiaanse tuinkruiden
 • 150 gram spinazie
 • 2 tomaten
 • 6 olijven
 • Ruim olie om in te vetten

Benodigdheden

 • Cakevorm
 • Oven
 • Hakmolen, blender of keukenmachine

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 180 graden
 2. Doe alle ingrediënten behalve de tomaten, de olijven en een handje erwten/bonen in de keukenmachine, totdat je een egale massa hebt
 3. Vet de cakevorm in
 4. Doe het beslag in de bakvorm
 5. Was en halveer de tomaat en duw deze in het beslag
 6. Duw ook de erwten/bonen en de olijven onder
 7. Bak het drakenbrood in een uur gaar. Je kunt controleren of hij gaar is door een satéprikker in het beslag te prikken. Hij moet er droog uitkomen
 8. Eet smakelijk!

 

In plaats van tomaat en olijven kan je ook eieren of kleine bolletjes mozzarella in het beslag stoppen. Bij het snijden geeft dit een heel leuk resultaat. Het drakenbrood smaakt naar pesto en is lekker hartig.

 

Maken jullie het verhaal af over de oude heks en de kinderen? De mijne hebben het brood met veel plezier opgegeten. Of dat door het verhaal of de smaak kwam, weet ik niet 😉

Drakenbrood 1Drakenbrood 2Drakenbrood 3Pestobrood | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *