Review: workshop puur & lekker leven volgens Mandy

Print Friendly, PDF & Email

Onlangs bezocht ik een workshop gezonde high tea bij praktijk Aurelia. Ben je ook zo benieuwd hoe deze workshop puur & lekker leven volgens Mandy was?

Workshop puur & lekker leven volgens Mandy | eethetbeter.nl

Gezond eten = kippenvoer eten?

Wie op een dag besluit om anders te gaan eten, loopt keer op keer tegen verrassingen aan. Dat die gezonde “kippenvoer-repen” toch niet zo heel healthy zijn, of je magere yoghurt beter kan laten staan en wat was er nou ook alweer zo super aan eierkoeken?

Eindelijk duidelijkheid

Mandy maakt hier heel handig gebruik van. Deze spontane Brabantse is zelf door schade en schande wijs geworden en legt nu op een no-nonsens manier uit hoe je wél gezond kunt leven. Dit doet Mandy via haar weblog (puurenlekkerleven.blogspot.nl), persoonlijke consulten bij Praktijk Aurelia, workshops en binnenkort haar eerste eigen (papieren) boek! De nadruk ligt hierbij op “puur & lekker leven”, wat voor Mandy inhoudt dat zij geen pakjes en zakjes gebruikt, geen geraffineerde suiker en andere ingrediënten, geen koemelk en geen tarwe.

Workshop Puur & Lekker leven | soep | eethetbeter.nl

Keuze uit 5 kookworkshops

Er zijn vijf kookworkshops die in een vaste volgorde gevolgd kunnen worden. Uiteraard kan je ook aan een enkele workshop deelnemen. De volgorde is van belang als je “alles” over gezond leven wilt leren en nog met vragen rondloopt, zoals in de eerste alinea worden genoemd. Ideaal als je het roer om wilt gooien, maar geen idee hebt waar je wilt beginnen.

 

Onlangs bezocht ik zelf samen met Annemarie een kookworkshop bij praktijk Aurelia. We werden buiten aan de poort warm welkom geheten en keken binnen onze ogen uit bij de schitterende, sfeervolle boerderij en de prachtig gedekte tafel. Langzaam maar zeker druppelden ook de andere deelnemers (m/v) het woonhuis binnen.

Annemieke Eethetbeter is zwanger | eethetbeter.nl

Foto: Praktijk Aurelia. Ik – a.k.a. mevrouw Eet het beter – sta rechts op deze foto (met mijn zwangere buik)

Eerst theorie en dan praktijk

Na een theoretische uitleg onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes doken we de keuken in. We werden begeleid door Mandy en gefotografeerd door haar echtgenoot. De man die trouwens een eervolle vermelding verdiend in dit blog: wat een held! Met een grote glimlach de mooiste foto’s maken, helpen in de keuken én de afwas doen (ik heb het even nagevraagd – hij heeft geen broer 😉

In de zonnige tuin genoten we van onze zelfgemaakte hapjes die op Mandy’s prachtige servies geserveerd werden. Het voelde echt als een uitje en volgens mij genoten we allemaal met volle teugen. Leuk om kennis te maken met andere mensen met een gezonde leefstijl!

DE manier om gezond te leven bestaat niet

Iets dat ik heel prettig vond aan deze middag, is dat Mandy niet beweert dat haar manier DE manier is om gezond te leven. Ze deelt graag hoe zij het ervaart, zonder er een religie van te maken. Ieder mens is verschillend en heeft een andere “gouden sleutel” tot gelukkig en slank zijn.

Rond de afgesproken tijd gingen we naar huis met een voldaan gevoel, een receptenboekje en een uitnodiging voor de besloten Facebook-groep op zak. Een workshop volgen bij Praktijk Aurelia was absoluut de moeite waard!

Nieuwsgierig geworden? De workshopagenda van Mandy vind je hier!

Workshop gezonde high tea | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *