Recept: chocoladesmoothie van Bioteaful.nl

Print Friendly, PDF & Email

In mijn vrije tijd breng ik heel wat uurtjes in de keuken door. Om nieuwe recepten te bedenken, maar ook om recepten van anderen te proberen. Vaak zijn het gerechten van andere bloggers die ik maak, maar ook de Allerhande is regelmatig inspiratiebron. Zo af en toe komt er iets voorbij dat zo lekker is, dat het een eervolle vermelding op mijn blog verdiend. Zoals dit recept voor chocoladesmoothie van bioteaful.nl.

Chocolade smoothie | eethetbeter.nl

Wie is Sanne van Paassen?

Kennen jullie Sanne nog van bioteaful.nl? We hebben samen met Reny en Suzanne de “30 dagen voel je fit-challenge” georganiseerd. Sanne is een professioneel topsporter met een passie voor gezonde voeding. Op haar blog vind je onder andere recepten die energie leveren voor een topprestatie of die helpen het lichaam te herstellen na het sporten.

Bioteaful!

Op bioteaful.nl, het voormalig blog van Sanne, spotte ik een chocoladesmoothie die ik inmiddels een paar keer met wat aanpassingen heb gemaakt. Hij is zo smakelijk dat ik het recept graag met jullie deel. Deze smoothie bevat een enorme hoeveelheid superfoods en daarmee voedingsstoffen. Denk aan avocado, banaan, cacao en maca-poeder.

Smoothie met superfoods | eethetbeter.nl

Recept: chocoladesmoothie

Voldoende voor een flinke buik vol. Als ik met deze smoothie ontbijt, schakel ik de hulp van de kinderen in om het op te krijgen 😉

Ingrediënten

 • 1 banaan
 • ½ avocado
 • 3 dadels
 • ½ theelepel macapoeder
 • 1 eetlepel cacao nibs
 • 1 eetlepel zonnebloempitten
 • 1 eetlepel rauw cacaopoeder
 • 1 eetlepel amandelpasta
 • 150 ml (plantaardige) melk

Benodigdheden

 • Blender of hakmolen

Bereiding

 1. Ontpit de dadels en laat ze een half uurtje weken in warm water
 2. Doe de melk met de dadels en de banaan in de blender. Hak totdat je een fijne massa hebt
 3. Voeg de zonnebloempitten, cacaonibs en de overige ingrediënten toe
 4. Blend nog een paar minuten zodat het goed gemengd wordt
 5. Klaar! Eet smakelijk!

Ik eet deze smoothie als ontbijt of tussendoortje. Voor een dessert is het ook heel geschikt, maar dan zou ik er 2 a 4 porties van maken. Qua smaak is het net chocolade mousse. Heerlijk om de dag mee te beginnen!

Kijk eens hier voor meer gerechten die je kan maken met de veelzijdige avocado!

Volg jij Eet het beter al op BloglovinFacebookInstagram en Twitter?

Chocolade smoothie | eethetbeter.nl

Related Posts