Print Friendly, PDF & Email

Daar is spuit 11 weer 😉 Vandaag mijn tweede eetdagboek en guess what? Het is al een week oud. Gelukkig waren de gerechten wel vers hoor, maar ik heb even gewacht met plaatsen zodat ik de updates op eethetbeter.nl een beetje kan spreiden. Het eerste eetdagboek vind je trouwens hier.

Ik heb drie dagen lang bijgehouden wat ik eet. Het waren vrij normale dagen, een weekenddag en twee werkdagen. Ik maakte twee recepten van andere blogs.

Zondag

Zondag = uitgebreid-ontbijt-dag dus we aten versgebakken broodjes. Ik ben aan het experimenteren met desembrood, dus dat verscheen op tafel. Verder nam ik een gekookt eitje, koffie, water en wat vers sinaasappelsap.

Zuurdesembrood gemaakt van spelt | eethetbeter.nl

Dat bakken van zuurdesembrood is vrij lastig – vind ik. Dit is mijn derde poging geloof ik. Ik ga vooruit!

Bij de lunch verscheen er weer vers brood op tafel. Ik belegde het met kaas en augurk. Ik dronk er een half kopje thee bij.

Tussendoor dronk ik veel water en wat groene thee. Ik bakte herfstcake van Anders Gezond, waar we lekker van hebben gesmuld. Ook at ik een appel en wat wortels.

’s Avonds aten we een hele kip uit de oven, bereid volgens het recept van Puur Wilma, dus met appel, peer, noten en verwarmende kruiden. Daarbij maakte ik mijn eigen frites in de oven, van koolraap, zoete en gewone aardappel. Helaas werden ze niet zo knapperig.

Kip met paddestoelen uit de oven | eethetbeter.nl

Ik gaf mijn eigen draai aan het recept van Puur Wilma.

Bij de koffie nam ik opnieuw een stukje herfstcake.

Maandag

Bij het opstaan nam ik een glas met lauw-warm water en sole. Zo’n fijn begin van de dag! Als ontbijt maakte lief havermoutpap met banaan en Ceylon kaneel voor me, met daarbij een kopje groene thee en water voor mijn supplementen.

Tussendoor at ik een appel met een handje amandelen er achteraan, omdat ik anders binnen no-time weer honger heb. Schijnbaar is mijn bloedsuikerspiegel erg gevoelig, zelfs voor fruitsuikers.

Op zondag had ik de lunch voor mijn werkdagen al voorbereid. Deze week stonden er kidneybonen op het programma. Ik combineerde ze onder andere met mais, een gekookt ei en wat rauwe wortels. Voor de oplettende lezer: ik ben mijn zwangerschapstic om heel vaak rauwe wortels te eten nog steeds niet kwijt 😉

Gelukkig was er nog wat herfstcake over die ik rond de klok van drie oppeuzelde. Ook at ik een appel.

Herfstcake | eethetbeter.nl

De prachtige herfstcake, gemaakt met sinaasappel en arrow root.

’s Avonds ging ik uit eten met een vriendin bij een Jazz café in Utrecht. Op maandagavond is de keuze qua eetgelegenheden vrij beperkt, maar dat mocht de pret niet drukken wat we hebben lekker en gezellig gegeten. We kozen allebei voor een kipburger met salade. Ik dronk er water bij en in plaats van dessert nam ik een kop koffie.

Dinsdag

Ook deze (werk) dag startte ik met een glas lauw water met sole. Voor het ontbijt bakte ik een pan-koek met havermout en appel. Lekker verwarmend! Ik dronk er uiteraard groene thee en water bij.

Eetdagboek 2 | eethetbeter.nl

Wat ik zoal in mijn tas stop als voorbereiding op een werkdag.

Het drinken van groene smoothies staat bij mij nog altijd niet hoog op mijn prioriteitenlijstje, maar deze keer nam ik er eentje mee naar het werk. Het sapje bevatte mango, sinaasappel, spinazie, lijnzaad en spirulina. Het vulde lekker als tussendoortje.

Voor de lunch combineerde ik de kidneybonen met mais deze keer met Mexicaanse kruiden, wat komkommer, rauwe wortels en een gekookt ei. Tussendoor nam ik (ook) hetzelfde als de dag ervoor: appel met een stukje herfstcake.

Het diner had ik op zondag al voorbereid en ’s ochtends in de oven gezet. Door middel van het instellen van de timer stond het gerecht al klaar toen ik uit mijn werk kwam. Het betrof een ovenschotel met bloemkool, gehakt en een kaassaus.

’s Avonds dronk ik een kop koffie (zwart) met drie sinaassnippers. Geen gezonde variant helaas, maar wel heel lekker 😉

 

Mijn drinken heb ik niet benoemd, maar dat is ook heel saai: water, zwarte koffie en groene thee. Voor wijn, frisdrank of vruchtensap ben ik niet te porren. Ook een borrel op zijn tijd hoef ik niet. Apart he? Ik ben wel heel benieuwd wat jullie zoal drinken. Laat je het weten in de reacties?

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *