Print Friendly, PDF & Email

We kunnen al een maand of twee niet om de pepernoten en chocoladeletters in de supermarkt heen. Toch kies ik liever voor de lekkernijen zonder geraffineerde ingrediënten. Zoals deze kruidnoten die smaken naar deeg (I love cookiedough!) en die je prima kunt eten als je vegan, rawfood, Paleo, ortho, voedselzandloper, glutenvrij of lactose vrij eet. Of in iedere andere situatie zonder notenallergie 😉 Hierbij mijn recept voor Paleo kruidnootjes!

Snel klaar kruidnootjes zonder gluten en lactose | eethetbeter.nl

Een supermarkt voor Sinterklaas-lekkers

We kunnen al een maand of twee niet om de pepernoten en chocoladeletters in de supermarkt heen. Normaliter kom ik niet zo vaak op die plek, maar door omstandigheden ben ik momenteel iedere week minimaal een keer bij de grootgrutter te vinden. Ik streef ernaar om met een grote boog langs het lekkers te lopen. Meneer Eet het beter vindt het immers nog te vroeg voor Sinterklaasvoer als de beste man nog niet in het land is. Gelukkig is het moment morgen daar: de intocht van Sinterklaas! Dat betekent ook dat ik lekkers kan gaan halen, maar dan het liefst wel zonder geraffineerde ingrediënten…

Koekjesdeeg is vaak lekkerder dan de koekjes zelf toch?

Zoals in veel gevallen is zelf maken de beste optie om precies te weten wat je binnenkrijgt. Ik koos ervoor om kruidnoten te maken op een manier die past binnen de Voedselzandloper- en Paleo leefstijl. Deze zachte, zoete koekjes smaken erg goed en zijn vrij machtig. Knapperig zijn ze echter niet. Het is een beetje alsof je koekjesdeeg (cookie dough) eet en zeg nou zelf, koekjesdeeg is vaak lekkerder dan de koekjes zelf toch? Ook leuk: deze worden met weinig ingrediënten gemaakt, waardoor ze prima passen in het ‘five or less’-principe. Vergeet niet om ze in de koelkast te bewaren.

Grappig om te vermelden: mijn kinderen vinden deze kruidnootjes zelfs nog lekkerder dan ‘gewone’! Ze smaken ook erg goed en ze zijn nog hypermodern ook: ze passen geheel in de raw, no-bake en cookie-dough trend die ik geregeld voorbij zie komen. Fijn ook dat deze snack vrij is van geraffineerde ingrediënten!

Recept voor Paleo kruidnootjes (rawfood en glutenvrij)

Aangezien deze dadelballetjes niet hoeven te worden gebakken, zijn ze binnen 5 minuten klaar.

Ingrediënten

  • 65 gram dadels
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel water
  • 2 theelepels speculaaskruiden

Benodigdheden

  • Keukenmachine of hakmolen

Bereiding

  1. Meng en hak alle ingredienten met de keukenmachine, totdat er een fijn deeg ontstaat
  2. Maak met de hand kleine balletjes van het deeg
  3. Bewaar de kruidnootjes in de koelkast
  4. Eet smakelijk!

Er kwam zojuist een hele reeks voedingsstromingen voorbij waarin deze kruidnootjes passen. Hoe omschrijf jij jouw stijl van eten?

Ga jij aan de slag met het recept voor Paleo kruidnootjes? Ik zou het heel leuk vinden als je het resultaat deelt op social media! Je kunt me taggen via #eethetbeter en @eethetbeter.

Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Recept voor Paleo kruidnootjes | eethetbeter.nl

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ |

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *