Boekrecensie: Puur & Lekker Leven Kookboek

Print Friendly, PDF & Email

Post krijgen is altijd leuk! Zeker als het lijkt alsof er een presentje op de deurmat ligt: een rechthoekig pakketje verpakt in gerecycled cadeaupapier. Eenmaal geopend blijkt er een geweldig leuk kookboekje in te zitten: het Puur & Lekker Leven Kookboek van Mandy! Lees hier mijn boekrecensie.

Boekrecensie Puur & Lekker Leven Kookboek | eethetbeter.nl

Puur & lekker leven

Ken je Mandy Knuvers van “Puur & Lekker leven volgens Mandy” nog? Ik volgde daar een paar maanden geleden een workshop gezonde hightea en schreef er een review over. Tijdens deze workshop in een geweldig knus huis werden we verblijd met lekkere, laagdrempelige recepten en nuttige informatie over voeding zonder geraffineerde suikers, tarwe en koemelk. De spontane Mandy en haar hulpvaardige echtgenoot inspireren anderen gezondere keuzes te maken, zonder het te prediken.

Kookboek met ringband | eethetbeter.nl

Kookboek met ringband

Het eerste dat mij opviel toen ik het Puur & lekker Leven Kookboek in handen had, was de handige ringband. Ideaal om het boek dubbel te kunnen slaan tijdens het koken. Hoe vaak gebeurt het immers niet dat je kookboek dicht dreigt te vallen tijdens het koken, waardoor je genoodzaakt bent om (met elleboog of vieze handen) de juiste pagina terug te zoeken? Vervolgens viel mijn oog op de mooie afbeeldingen, de felle kleuren en het mooie blauwe servies. Dat laatste is echt het handelsmerk van Puur & Lekker leven geworden.

7 x 7 recepten

Maar goed, laat ik ter zake komen, want in wezen is de inhoud het belangrijkste aan een kookboek. Het boek bevat 7×7 recepten voor onder andere ontbijt, lunch en diner. Er staan ook heel handige basics in zoals kruidenmix en bloemkoolrijst. De gerechten zijn makkelijk om te maken en bij het zien van de afbeeldingen loopt het water al in mijn mond. Bij ieder recept is een foto toegevoegd. Enkele voorbeelden van recepten waarbij het water me in de mond loopt zijn zalmburgers met knoflookmayonaise, sushi ontbijt en koffie crème brûlée.

Boekrecensie: Puur & Lekker Leven Kookboek

Op de overwegend unieke recepten na staan er een aantal blogtoppers in het boek. De meest populaire recepten van het blog – en wees eerlijk, welke Mandy-fan heeft ze nou niet gemaakt? – hebben ook een vermelding gekregen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spinazie-wortelwafels. Iets dat ik ook heel handig vind, is dat het boek een overzicht bevat van waar ingrediënten te koop zijn en inhoudsmaten. Bij sommige recepten is een tip geplaatst over bereiding of variaties.

Puur en Lekker Leven Kookboek | eethetbeter.nl

In mijn review over de workshop heb ik niet geschreven dat wij proefkonijnen mochten zijn voor enkele recepten uit het kookboek. Helemaal geen straf natuurlijk! We proefden kokos after eight, die ik lekker vond terwijl ik niet eens van kokos hou, en Chai-Citrus-Latte die hier binnenkort absoluut op tafel verschijnt.

Om een lang verhaal kort te maken: voor wie op zoek is naar een overzichtelijk kookboek met makkelijke, lekkere en pure recepten is dit boek ideaal. Het Puur & Lekker Leven Kookboek is voor €15,95 te koop via de puurenlekkerlevenshop en voor €19,54 bij Bol.com. Leuk als cadeautje voor jezelf of iemand anders!

Kookboek met pure ingrediënten | eethetbeter.nl

Workshop gezonde high tea | eethetbeter.nl

Op deze foto zie je onderin de kokos after eight die we mochten voorproeven tijdens de workshop high tea.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *