Recept voor ChocoNa – simpele chocolademousse

Print Friendly, PDF & Email

Om heel eerlijk te zijn schaam ik mij diep, heel diep… Onderstaand recept is a) te simpel voor woorden en b) niet door mij verzonnen. Mijn ouders hebben het namelijk eens gemaakt tijdens een kookworkshop en vanwege het grote succes is het recept voor ChocoNa in mijn handen beland.

Simpele chocolademousse

Deze “Hemelse modder” doet het perfect in een chocolade trio, dat wil zeggen een dessert van chocolade brownie, chocolademousse en ijs. Fijn om te combineren met de black bean brownie waarvan ik gisteren het recept plaatste dus. Dit nagerecht is heel machtig, houd daar rekening mee als je het combineert in een grand dessert. Als richtlijn: deze hoeveelheid is voldoende voor twee personen in een enkel gerecht en voor 4 a 6 personen in een combinatie.

Recept voor ChocoNa

Deze chocolademousse is voldoende voor 2 personen of meer indien je het combineert met andere nagerechten. Heb je nog chocoladeletters liggen? Maal ze fijn en gebruik ze voor dit soort heerlijke desserts en decoratie!

Ingrediënten

 • 50 gram pure chocolade
 • 100 ml (plantaardige) room
 • scheutje (plantaardige) melk

Benodigdheden

 • Pan met schaal die geschikt is voor au-bain marie
 • Schaal met garde of mixer
 • Schaaltjes of borrelglaasjes om in te serveren

Bereiding

 1. Smelt de chocolade au bain-marie met een klein scheutje melk
 2. Klop ondertussen de room half op
 3. Spatel de room door de chocolade
 4. Doe het geheel in kleine schaaltjes en laat het enkele uren opstijven in de koelkast
 5. Eet smakelijk!

Mijn favoriet is pure chocolade met minimaal 70% cacao. Ik schat in dat dit dessert ook met andere chocolade te maken is. Wat te denken van witte chocolade mousse met perzik en sinaasappel? Welke chocoladesoort eet jij het liefste?

 

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *