Recept voor broccolisoep en overzicht van schuilnamen voor E621

Print Friendly, PDF & Email

Als je gewend bent om een pakje, zakje of blik open te trekken als je zin hebt in wat lekkers, is het een hele overgang om puur en onbewerkt te gaan eten. Gek genoeg zit het grootste deel van die overgang naar mijn mening tussen je eigen oren… Hierbij het recept voor broccolisoep en daarbij meteen een overzicht van schuilnamen voor E621!

Recept voor broccolisoep en overzicht van schuilnamen voor E621 | eethetbeter.nl

Toversaus van Knorr

Zo heb ik lang gedacht dat Knorr toversaus en deegwaren had voor de lasagne, maar inmiddels weet ik dat je alle pasta gaar kan koken in een saus in de oven. Naïef van mij misschien, maar ik weet zeker dat ik niet de enige ben die zo denkt of heeft gedacht. De supermarkt staat immers niet voor niets vol met producten die mensen laten denken dat het makkelijker, sneller of lekkerder is om kant en klaar te kopen!

Blijf in de buitenste paden van de supermarkt

Over supermarkten gesproken, ik kreeg ooit de tip om bij het boodschappen doen alleen de buitenste paden te betreden. In het midden ligt de crap. Ga maar eens na bij jouw favoriete supermarkt… groente, fruit, vlees en vis liggen aan de buitenkant! Een ander advies is om de supermarkt in zijn geheel te vermijden. De pure en verse ingrediënten verkopen ze bij slager, de visboer en de groentewinkel ook wel. Tot zover de tips van tante Eet het beter. Alhoewel…

Vermijd smaakversterker E621!

Vandaag deel ik een enorm makkelijk recept voor broccolisoep. Wel met een bouillonblokje erin, maar zonder E621. Over dat specifieke e-nummer wordt extreem veel geschreven. Deze smaakversterker, dat ook voorkomt onder de naam gistextract, remt het verzadigingsgevoel, waardoor je blijft eten. Ook worden er lichamelijke klachten toegeschreven aan deze additief.

Ik kan wat dat betreft alleen over mijzelf schrijven: ik krijg last van buikpijn na het eten deze toevoeging. Helaas komt dit nummer onder vele namen voor. Ik heb ze op een rijtje gezet in dit document met daarin een overzicht van schuilnamen voor E621.

Koken met kinderen

Vandaag maken we een broccolisoep, die eigenlijk vooral uit water, bouillonblokjes en groente bestaat. Even koken, de staafmixer erin en smullen maar! Ik heb hem samen met mijn zoon gemaakt en dat ging hartstikke goed. Het leuke van koken met kinderen is bovendien dat het jonge spul eerder bereid is een zelfgemaakt recept te proeven.

In een gekke bui kan je trouwens wat vlees, vis of (plantaardige) room aan deze broccolisoep toevoegen voor wat extra bite. Wedden dat jouw schoonmoeder onder de indruk is als je haar dit soepje voorzet op zondagmiddag?

Recept voor broccolisoep zonder E621 | eethetbeter.nl

Recept voor broccolisoep

Bereidingstijd is ruim een kwartier. Voldoende voor een pan soep, die goed in te vriezen is (de soep dus, niet de pan):

Ingrediënten

 • 2 teentjes knoflook
 • 1 kleine ui
 • 1 flinke stronk broccoli
 • 1 liter water
 • 2 groentebouillon blokjes
 • kokosolie, roomboter of ghee

Benodigdheden

 • Pan
 • Snijplank en mes
 • Staafmixer

Bereiding

 1. Snij de ui en de knoflook fijn
 2. Zet de pan op het vuur met een klein beetje vet
 3. Fruit de ui en de knoflook
 4. Doe het water in de pan met de bouillonblokjes en breng deze aan de kook
 5. Maak ondertussen de broccoli schoon en snijd deze in kleine stukjes. De stelen kan je ook gebruiken!
 6. Doe de broccoli in de pan en gaar hem in een kleine 10 minuten. Draai de warmtebron uit
 7. Zet de staafmixer in de pan en hak totdat de soep de gewenste dikte heeft. Zelf laat ik er graag wat stukjes in zitten. Kauwen bevordert de spijsvertering!
 8. Voeg naar wens extra ingrediënten toe, zoals vlees, vis, verse kruiden, rode peper, cayennepeper, paprikapoeder of een scheutje room en warm de soep nog even door
 9. Eet smakelijk!

Gebruiken jullie wel eens producten waar smaakversterkers zoals E621 in voorkomen? Heeft dit effect op jouw lichaam?

In de tweede week van de “30 dagen voel je fit challenge” richten we ons op eten zonder pakjes en zakjes. De introductie hierover lees je hierAls pure variatie op de Knorr wereldgerechten vinden jullie recepten voor o.a. kip madras en Bobotie onder “Diner” op deze pagina. Vergeet niet om voor nog meer inspiratie mijn #30voeljefit-collega-bloggers te volgen: Sanne, Suzanne en Reny!

Overzicht van schuilnamen voor E621

Een overzicht van synoniemen voor smaakversterker E621 vind je hier.

Soep koken met kinderen | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *