Print Friendly, PDF & Email

Visite! Dit gastblog is geschreven door Berber van “Swim Smile Run”.


Raspberrychoco mugcake | eethetbeter.nl

Ik word ’s ochtends om 6 uur niet wakker geschreeuwd door eigenwijze lieve kinderen. Ik hoef niet te zorgen dat er een aantal monden, inclusief die van mijn lieftallige echtgenoot, ’s ochtends goed gevuld worden voordat ze uitvliegen. Ik hoef niet voor een oppas te zorgen op het moment dat ik mijn woensdagavond graag wil vullen met een ‘ik-momentje’ in de sauna met een vriendin. En bovendien wordt mijn huis bijna niet vies doordat ik er eigenlijk nooit ben. Maar toch denk ik dat alle drukke mensen (en misschien de iets minder drukke mensen ook wel) één ding gemeen hebben: opstaan is niet mijn sterkste kant en veel tijd om een ontbijtje te maken is er dus vaak niet.

Daarom eet ik de laatste tijd vaak een makkelijk, goed vullend, gezond en snel ontbijtje. De mugcake. Niet altijd, maar wel vaak. Bijna altijd eigenlijk! Haha! Je moet wel tijd hebben om het te kunnen laten afkoelen, anders is een boterham met kaas misschien een betere optie. Maar hoe dan ook, in mijn gastblog een supersimpel en snel receptje voor Mugcake, maar dan anders. De standaard mugcake kennen jullie vast. Voor degene die ’t niet kent; dit is mijn standaard.

Wat heb je nodig voor dit easy peasy ontbijt:

– een mug(mok) of een magnetronbestendig schaaltje, het liefst zo diep mogelijk!

– 30 gram havermout, speltmeel of een ander meel naar keuze

– 75gr magere kwark, yoghurt + 75ml vocht, dus sojamelk, amandelmelk of wat voor melk je ook wilt (water kan ook)

– 1 eetlepel zoet naar keuze. Denk aan basterdsuiker of gewone tafelsuiker of aan honing of siroop. Je zou ook vanillesuiker kunnen kiezen! Wat ook een optie is, en dat doe ik meestal, is eiwitpoeder toevoegen. Ik gebruik hiervan meestal 14gram, dit geeft het geheel ook een zoete smaak.

– 2 eiwitten of 1 groot heel ei

Blender dit allemaal even door elkaar, zet het een minuut of 3 in de magnetron op de hoogste stand, et voila! Klaar is je ontbijtje. Het kan zijn dat je een kleine mok hebt en de mugcake ‘overloopt’. Controleer dus binnen deze 3 minuten zo nu en dan wel even of alles nog goed gaat daarbinnen!

Raspberry chocomugcake - zoom | eethetbeter.nl

In dit recept zou je natuurlijk eindeloos kunnen variëren. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een eetlepel nutella of pindakaas (in plaats van de suiker) of het toevoegen van een stuk appel en een theelepel kaneel om de boel op appeltaartsmaak te brengen tijdens donkere dagen. De keuze is reuze!

Je zou ook een paar frambozen toe kunnen voegen en geen magere kwark of melk, maar frambozenyoghurt toe kunnen voegen! En dat doe ik dus graag. Jongens, meisjes, deze combi is geniaal. Doe daarbij ook nog ongezoete cacaopoeder (1 eetlepel), een paar stukjes pure chocola (10gr) en paar verse frambozen in plaats van de zoetigheid. Met zn allen in de magnetron! 3minuten later: ontbijtHEMEL met de raspberrychoco-mugcake! Een paar frambozen toevoegen, en misschien wat ijs of slagroom voor de liefhebber. Heb je ook zo een geniaal toetje.

Making of raspberry chocomugcake | eethetbeter.nl

Stel je voor: dat je ’s ochtends wakker wordt en weet dat er een drukke dag op de staat te wachten. Dat je je ogen opent en bedenkt in wat voor volgorde je zo efficiënt mogelijk al je werkzaamheden in gaat delen om vanavond nog wat tijd voor jezelf over te houden of gewoon op tijd weer je ben in te kunnen. Iedereen zal eens in de zoveel tijd zo’n dag tegenkomen. En wat dan meestal werkt is: met maken van een ontbijt moet niet te veel tijd kosten. ’s Ochtends is de honger groot en de tijd vaak kort. Een boterham met kaas is zo gesmeerd en eigenlijk best wel gezond en lekker, maar is dat wat we iedere dag willen? Hoe zorg ik binnen no-time voor een lekker en snel, maar ook een gezond en origineel ontbijt? Zo dus!

Momenteel kent mijn mugcake ontbijt 5 verschillende varianten. Wanneer ik weer eens iets nieuws heb bedacht waar ik helemaal weg van ben zal ik dat gaan posten, maar ik hoor het ook graag wanneer jullie meer creatieve ideeën hebben.

Succes vandaag allen!

x

B

Bevroren frambozen | eethetbeter.nl

Related Posts