Recept: salade van spelt couscous, spinazie en reepjes kip

Print Friendly, PDF & Email

Visite! Dit gastblog is geschreven door Chantal van “Feelgoodbyfood”.


Ik ben Chantal, 26 jaar en woon in Utrecht. Sinds ruim een half jaar probeer ik mensen te informeren en te inspireren op mijn website www.feelgoodbyfood.nl. Een website over gezonde, pure en bewuste voeding. Je vindt hier onder andere een blog waar ik schrijf over gezonde en pure voeding en alles wat daarmee samenhangt; recepten, eetdagboeken en tips & weetjes. Ik ben begonnen met bloggen, omdat ik mij verbaasde over hoe weinig kennis mensen hebben over gezonde voeding. Terwijl gezonde voeding voor mij gelijk staat aan je goed voelen. Ik doe dit elke dag met ontzettend veel plezier. Want wat is er mooier dan anderen te inspireren met je eigen passie?

Spelt couscous salade met kip en spinazie | eethetbeter.nl

Niet altijd een gezonde levensstijl…

Ik heb niet altijd een gezonde levensstijl nageleefd. Tijdens mijn studententijd zag mijn levensstijl er uit als die een typische student. Grote borden pasta, veel biertjes, onregelmatig eten en weinig slapen. Ik voelde mij eigenlijk altijd futloos, had weinig energie, kon mij niet goed concentreren en sliep slecht. Ik was regelmatig verkouden, na elke maaltijd had ik een opgezette buik en de dagelijkse buikpijn en hoofdpijn begonnen ‘normaal’ te worden. En dan nog die eeuwige trek ik zoetigheid, om nog maar niet te spreken over de aantal kilo’s die ik tijdens mijn studententijd aan was gekomen. Ik was niet dik, maar echt lekker in mijn vel voelde ik mij ook niet. Op een dag was ik het helemaal zat, ik wilde mij zo graag gewoon goed en fit voelen!

Natuurvoeding

Ik ben mij toen gaan verdiepen in gezonde en vooral natuurvoeding en al snel wist ik, ik had mijn passie gevonden! Door veel te experimenteren en te lezen kwam ik erachter dat ik gevoelig ben voor onder anderen tarwe(gluten) en melkproducten. Daarnaast dat ik van suikers ontzettend moe word en hoofdpijn krijg. Ik verruilde pakjes en zakjes voor verse producten en maakte al mijn maaltijden en tussendoortjes zelf. Puur natuur! Door alles zelf klaar te maken weet je precies wat er in je eten zit en eet je geen verborgen suikers en e-nummers. Door producten weglaten, toevoegen en uitproberen en steeds meer producten te eten die rechtstreeks uit de natuur komen, begon ik mij een stuk beter te voelen. Zeg maar gerust, geweldig! Wat ik eet weerspiegelt echt mijn gezondheid. Ik heb een veel betere weerstand, slaap beter, heb geen after diner dips meer en die eeuwige trek in zoetigheid is verdwenen, samen met een paar kilo. Maar het belangrijkste, ik heb gewoon zoveel meer energie! Ik wil dat iedereen ervaart wat gezonde voeding voor je kunt doen.

Sporten, koken en boodschappen doen

Ik heb communicatie gestudeerd en werk 4 dagen in de week als communicatieadviseur bij een groot adviesbureau. Ik sport en kook graag, mijn grootste hobby is boodschappen doen en ik stop veel vrije tijd in mijn website. Daarnaast volg ik een thuisstudie Voedingsdeskundige, zodat ik in de toekomst van mijn passie mijn werk kan maken.

Hopelijk kan ik jullie ook inspireren met onderstaand recept voor een gezonde salade van spelt couscous.

Chantal | Feelgoodbyfood

www.feelgoodbyfood.nl
www.facebook.com/feelgoodbyfood
www.instagram.com/feelgoodbyfood
www.twitter.com/feelgoodbyfood


Recept voor salade van spelt couscous, spinazie en reepjes kip

Met een dressing van munt en citroen

Spelt couscous salade met kip en spinazie | eethetbeter.nl

Dit heb je nodig:

2 handjes verse spinazie
80 gram volkoren spelt couscous
1 stukje biologische kipfilet of 1 klein blikje kikkererwten
Halve rode paprika
Handje amandelen
Handje gedroogde abrikozen en/of rozijnen
Kerriepoeder
Tijm (gedroogd)
Paprikapoeder
Bosje munt
Kokosolie

Voor de dressing:

Olie (het liefst koudgeperst)
1 citroen
Vloeibare honing
Munt
Peper
Himalayazout

Zo maak je het:

Bereid de speltcouscous zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes en kruid deze met kerrie, een beetje paprikapoeder en tijm. Bak de kipreepjes gaar in kokosolie. Snijd een halve rode paprika in kleine blokjes en snijd een paar blaadjes munt fijn. Meng de paprika en munt door de couscous. Hak of maal de amandelen en gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
Was de spinazie en doe in elk schaaltje 1 hand spinazie. Schep hierop twee grote lepels spelt couscous. Leg hierop reepjes kip. Bestrooi met een handje amandelen en gedroogde abrikozen en/of rozijnen.

Munt met citroendressing

Meng 6 el olijfolie, 2 el citroensap, en 1 el honing goed door elkaar. Hak de munt fijn en roer dit erdoor. Breng op smaak met wat peper en Himalayazout.

| Wist je dat volkoren spelt couscous voedzamer is dan ‘gewone’ couscous?
| Vegetarisch? De kip kun je vervangen voor kikkererwten.

Related Posts