Print Friendly, PDF & Email

Visite! Dit gastblog is geschreven door Reny van Mind Your Feed.


Als ik op visite kom, dan kom ik niet graag met lege handen en neem ik meestal wat lekkers mee. Dus toen Annemieke vroeg of ik tijdens haar zwangerschapsverlof voor een gastblog wilde zorgen, een soort visite op haar blog zeg maar, begon ik gelijk te bedenken wat voor lekkers ik mee zou nemen. Ik besloot dat het een ontbijtrecept moest worden, omdat ik dat stiekem zelf het allerleukst vind om te maken. Deze havermout apple crumble uit de oven is echt een feestje om je dag mee te starten, maar ook lekker als dessert of als tussendoortje.

Recept: apple crumble | eethetbeter.nl

Maar voordat ik het recept met je deel, zal ik mezelf eerst even voorstellen! Ik ben Reny, dertiger, foodblogger op mindyourfeed.nl, lieftallige echtgenote en ook nog moeder van 2 little feed. Op Mind Your Feed draait het allemaal om gewoon gezond eten. Ik doe niet aan hypes, ik krijg er kriebel van als er ineens massaal verkondigd wordt dat dit of dat niet meer gegeten mag worden. Nee, zo werkt het bij mij niet. Ik ben opgeleid tot natuurvoedingsadviseur en vind het belangrijk dat je juiste informatie leest over wat goed voor je is. En dat is voor iedereen weer verschillend, de een reageert wel heel heftig op tarwe, de ander kan het gerust eten. Dus op Mind Your Feed vind je recepten, maar ook kleine voedingsadviezen en tips voor een happy healthy lifestyle, waarbij ik vooral focus op wat allemaal wel mag in plaats van wat je allemaal niet zou moeten eten. Naast mijn blog ben ik ook nog (natuur)voedingscoach en begeleid ik cliënten naar een gezondere levensstijl.

Gastblog MYF appelcrumble 1

Gewoon gezond eten houdt eigenlijk niets anders in dan puur, onbewerkt, homemade en lékker. Genieten van mooie producten, van echt eten, van bewuste keuzes in bijvoorbeeld vlees of vis. Gewoon gezond eten staat voor goed voor jezelf zorgen, omdat je met de juiste voeding een blij lijf krijgt. Je zit lekkerder in je vel, je hebt voldoende energie, je kunt de wereld aan. En dat begint dus al bij het ontbijt. Wanneer je een goede start maakt, kiest voor een goed ontbijt met eenvoudige en voedzame ingrediënten, zul je de hele dag stralen!

Ik ben gek op ontbijten en op het bedenken van ontbijtrecepten. Geef mij wat fruit, noten, granen, eieren en olie en ik bedenk steeds weer een nieuwe start van de dag. Omdat ik zoveel inspiratie heb, bracht ik eind vorig jaar mijn boek Natuurlijk ontbijten uit. Het recept voor deze havermout apple crumble had daar ook perfect in gepast, ware het niet dat ik al zoveel recepten erin had staan. Dus speciaal voor Annemieke, en omdat ze wel wat extra power aan het begin van de dag kan gebruiken met de komst van de baby, deel ik vandaag het recept voor deze havermout apple crumble hier. Let’s kick this day!

Gastblog MYF appelcrumble 4

Recept apple crumble with oats

Voor 4 porties:

  • 3 flinke appels
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 2 handjes gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 1 el + 50 gram havermeel
  • 4 el havermout
  • 2 el honing
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl kaneel

Nodig: 4 kleine schaaltjes of 1 ovenschaal

Bereiden: verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de appels en verwijder het klokhuis. Snij in kleine blokjes. Snij ook de abrikozen in kleine stukjes, doe samen met de appel in een kom. Hak de noten grof en doe ze bij de appel. Bestrooi met een snuf kaneel en meng 1 el havermeel door het appelmengsel.

Doe in een aparte kom de havermeel, havermout, honing en kokosolie. Gebruik 2 messen om door het meel te snijden, zorg dat de kokosolie goed verdeeld wordt en dat het mengsel op een crumble begint te lijken.

Vet de ovenschaal(tjes) in met een beetje kokosolie en schep tot 2/3 vol met het appelmengsel. Schep nu de havermout crumble bovenop en schuif de schaal(tjes) de oven in voor 25 minuten. De havermout apple crumble komt goudbruin uit de oven en is super lekker om warm te eten. Maar ook afgekoeld is het een heerlijk ontbijt. Je kunt de crumbles afgedekt in de koelkast 2 a 3 dagen bewaren.

Kom je ook een kijkje nemen op Mind Your Feed? Of volg me op Facebook.

Liefs, Reny

www.mindyourfeed.nl

www.facebook.com/MindYourFeedNL

Gastblog MYF appelcrumble 5Gastblog MYF appelcrumble 3

Related Posts