Review: Erbaviva Baby Shampoo & Body Wash

Print Friendly, PDF & Email

Onlangs schreef ik een blog over Erbaviva. De letterlijke betekenis van deze merknaam is ‘levende kruiden’. Enerzijds ‘leven’ als in duurzaamheid en anderzijds kruiden om zachte, verzorgende en lekker ruikende producten te ontwikkelen. Erbaviva heeft een zwangerschaps-, een baby- en een gezinslijn met huidverzorgingsproducten.

Op het moment dat ik genoot van mijn kraamtijd, zette ik onze kraamverzorgster aan het werk met de producten van Erbaviva. In deze review dus de professionele mening van een ervaren zorgverlener.

Review: Erbaviva Baby Shampoo & Body Wash | eethetbeter.nl

Review Erbaviva Baby Shampoo en Body Wash

De dame in kwestie testte Erbaviva baby shampoo en body wash voor het badderen van onze boreling. De citrusachtige geur van de producten vond ze erg aangenaam. Het deed haar denken aan de producten van Weleda.

Onze kraamverzorgster gebruikte een klein beetje shampoo op een washandje om de haren van onze newborn te wassen. Vervolgens herhaalde ze deze handeling met wat body wash. Qua gebruik had een twee-in-een-product makkelijker geweest. De zachte zeep liet zich makkelijk verspreiden over het kleine lijfje, dat vervolgens in bad werd afgespoeld. De heerlijke geur bleef na het wassen nog een tijdje hangen.

Het nadeel dat de vrouw noemde is dat de flesjes niet met een hand te openen zijn (draaidop) en de shampoo en body wash niet goed te doseren zijn. Een pompje, zoals bij de baby lotion, zou de voorkeur hebben. De sluiting van de Erbaviva Diaper Cream vind ik persoonlijk ook heel prettig.

Het is lastig om aan te geven welke invloed de producten hebben op de huid van onze kleine man, omdat we nog in de ontdekfase zitten. Ik vind het in ieder geval erg fijn om te weten dat er geen schadelijke ‘rommel’ in de huidverzorgingslijn zit!

Kortom, een mooi product met een mooie gedachte erachter. De verpakking kan nog wel verbeterd worden. Deze producten zijn te koop bij SoloBioMooi.nl. Binnenkort mijn visie op de baby lotion van Erbaviva!

Toevoeging van SoloBioMooi: de dop van de originele verpakking van de Erbaviva Baby Body Wash (pompje) en Erbaviva Baby Shampoo (klikdop) zijn wel met één hand te openen (en te sluiten).

Deze review bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf én een goudeerlijke mening.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *