Recept voor maaltijdsalade met kikkererwten en tonijn

Print Friendly, PDF & Email

Het einde van mijn zwangerschaps- en bevallingsverlof nadert.  De 16 weken zijn voorbij gevlogen. Vooraf had ik zo ontzettend veel plannen, maar er is precies niks van terecht gekomen. De keuken is nog net zo ‘vies’ als voorheen, de moestuin nog niet beplant en de achterstand qua foto albums is niet weggewerkt. Gelukkig heb ik wel genoten en nagedacht over mijn blog en de inhoud. Daarover volgt later meer… Vandaag deel ik voor jullie een recept voor maaltijdsalade met kikkererwten en tonijn.

Recept voor maaltijdsalade met kikkererwten en tonijn | eethetbeter.nl

Voor nu is het tijd om te gaan bedenken hoe ik straks mijn agenda en mijn lunchbox zal gaan vullen. Dat zal niet vanzelf gaan, maar een goede voorbereiding.. nou ja, je weet wel. Daarom vandaag een recept voor een salade die erg goed meegenomen kan worden. Lekker fris voor op warme dagen en erg voedzaam.

Recept maaltijdsalade van kikkererwten met tonijn

Bereidingstijd is een kwartier. Voldoende voor 2 personen (of 2 werkdagen).

Ingrediënten

 • 1 blikje tonijn op water
 • 1 pot of blikje kikkererwten (ruim 300 gram)
 • 1 appel
 • 1 theelepel mosterd
 • 4 augurken
 • 4 eetlepels volle yoghurt of mayonaise
 • 2 stengels bleekselderij
 • citroensap
 • Zout en (cayenne)peper

Benodigdheden

 • Snijplank en mes

Bereiding

 1. Laat de kikkererwten uitlekken
 2. Laat ook de tonijn uitlekken. Maak de vis fijn met een vork
 3. Was de appel en de bleekselderij en snijd ze in kleine stukken. Snijd ook plakjes augurk
 4. Roer dit alles door elkaar en voeg de overige ingredienten toe
 5. Eet smakelijk!

Uiteraard kun je het recept voor maaltijdsalade met kikkererwten en tonijn (nog) beter maken door te kiezen voor kikkererwten die je zelf laat weken en koken. Ik koos voor de snelle variant met erwten uit pot. Kikkererwten zijn peulvruchten die weinig calorieën bevatten, maar snel een verzadigd gevoel geven. Ze bevatten enorm veel nuttige voedingsstoffen, stabiliseren de bloedsuikerspiegel en dragen bij aan een goed functionerend bloedvatenstelsel.

Eet jij wel eens kikkererwten? En zo ja, wat maak je er dan van?

 

Recept voor maaltijdsalade met kikkererwten en tonijn | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *