Print Friendly, PDF & Email

Onlangs hadden we feest in huize Eethetbeter: Ravi, mijn middelste zoon werd 5 jaar. Voor inspiratie vroeg ik om hulp via Twitter en ik kreeg tal van leuke suggesties. Aangezien ik nogal veeleisend ben qua traktaties (zie ook mijn post over de geboortetraktatie) was het niet makkelijk er eentje uit te kiezen. Uiteindelijk werden het aardbeienmuizen!

Traktatie: aardbeienmuizen | eethetbeter.nl

Traktatie: aardbeienmuizen

Gezonde / verantwoorde traktatie voor kinderdagverblijf of basisschool kinderen. Bevat een klein beetje geraffineerde suiker.

Benodigdheden

 • Grote aardbeien (1 per kind)
 • Aardbeienveters (Look o Look)
 • Choco crispies (AH choco crisps puur, bij de bakspullen) of cacaonibs
 • Amandelen (2 per kind)
 • Blokjes kaas
 • Sateprikker
 • Schaal en eventueel servetten

Bereiding

 1. Was de aardbeien en haal het kroontje eraf
 2. Duw 2 amandelen in de aardbei als oortjes
 3. Gebruik 3 choco crispies als ogen en neus
 4. Maak met de sateprikker een gaatje in het achterste van de muis en stop hier het staartje in. Wij gebruikten ¼ dropveter per muis (Let op: de dropveters worden zacht door het vocht uit de aardbei. Plaats de staartjes dus maximaal enkele uren voor het serveren)
 5. Leg de aardbeien voorzichtig op een schaal en strooi de kaas in het midden
 6. Veel traktatieplezier gewenst!

Hopelijk vallen deze gezonde aardbeienmuizen ook in de smaak bij jullie kind en klasgenoten! Tijdens de verjaardag van mijn zoon was het in ieder geval een succes. Vooral door de combinatie van fruit, zoet en hartig. Voor ieder wat wils! Wat trakteert jullie kind het liefste? En ben je het daar als ouder mee eens?

 

Related Posts