Recept voor carobe mocca bonbons

Print Friendly, PDF & Email

Normaliter probeer ik het aantal ingrediënten in een recept zoveel mogelijk te beperken. Kruiden en specerijen kunnen natuurlijk altijd wel worden toegevoegd, maar drie soorten meel of zoetmakers zul je bij mij niet snel aantreffen. Vaak is dat niet bepaald functioneel namelijk. Het 5 or less principe vind ik nog altijd een mooie.

Maar – die had je al aan zien komen zeker – er is altijd een maar. De uitzondering op de regel. Een recept dat eigenlijk teveel ingrediënten bevat. Toch wil ik hem graag delen omdat iets weglaten eigenlijk geen optie is. Het is het recept voor carobe mocca bonbons!

Recept voor carobe mocca bonbons | eethetbeter.nl

Wat is carobe?

Carobe wordt ook wel johannesbrood genoemd omdat het wordt gemaakt van de peulen van de johannesbroodboom. De zaden van de peul worden ook gebruikt als grondstof voor het bindmiddel johannesbroodpitmeel. Vooral babyvoeding wordt hiermee bewerkt omdat het spugen bij baby’s zou tegengaan. Het bindmiddel wordt vermeld op de etiketten met het E-nummer E410

Carobe wordt ook in veel producten gebruikt in plaats van cacao. Het is alleen zoeter, heeft een lager vetpercentage en meer voedingsvezels. Mensen met een cacao allergie kunnen carobe vaak wel verdragen. Bron: appelsenbietjes.nl

Recept carobe mocca bonbons

Zoet tussendoortje voor lekkerbekken.

Ingrediënten

  • 125 gram cacaoboter
  • 50 gram cranberry’s
  • 50 gram noten (bijvoorbeeld hazel- of pecannoten)
  • 20 gram kokosolie (wat is dit?)
  • 1 eetlepel carobepoeder
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker (wat is dit?)
  • 1/2 theelepel vanillepoeder (wat is dit?)
  • 1 eetlepel Nescafe Gold (=oploskoffie)
  • 6 druppels stevia (eventueel)

Benodigdheden

  • Pan en schaaltje voor au bain marie bereiding
  • IJsblokjesvorm en koelkast/diepvries
  • Snijplank en mes

Bereiding

  1. Hak de noten grof
  2. Smelt de cacaoboter en de kokosolie au bain marie
  3. Voeg de gehakte noten en overige ingrediënten toe als de cacaoboter gesmolten is. Roer het goed door
  4. Vul de ijsblokjesvorm met het zoete mengsel
  5. Laat het enkele uren opstijven in koelkast of diepvries
  6. Bewaar de carobe bonbons in de koeling
  7. Eet smakelijk van dit heerlijke recept voor carobe mocca bonbons!

Maak jij ook wel eens een gerecht waar (te) veel ingrediënten in zitten?

Moccabonbons met Carobe | eethetbeter.nl

Related Posts