Review: Najel Dead Sea Salt

Print Friendly, PDF & Email

Bloggen is zwaar werken hoor! Onlangs ‘moest’ ik namelijk badzout testen voor SoloBioMooi. Verschrikkelijk natuurlijk, dat begrijpen jullie ook 😉 Ik heb het trouwens over Najel Dead Sea Salt, dat ik toevoegde aan mijn heerlijke warme bad. Volledig ontspannen stapte ik even later mijn bed in, waar ik een goede nachtrust had.

Review: Najel Dead Sea Salt | eethetbeter.nl

Zout uit de Dode Zee

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. En al die cellen zijn in staat voedingsstoffen op te nemen. De Dode Zee bevat water met 40 verschillende mineralen, sporenelementen en halogenen. Dit is veel meer dan het water uit andere zeeën en oceanen. Het water bevat een hoog gehalte aan magnesium en kalium.

Magnesium werkt spierontspannend en zorgt voor opname van de vitamines B1 en B6. Het helpt bij absorptie van andere mineralen en vitaminen. Een groot aantal mensen heeft een tekort aan magnesium omdat het enerzijds minder voorkomt in onze voeding en anderzijds meer verbruikt wordt door het (drukke) leven dat we leiden en de (bewerkte) voeding die we eten.

Kalium draagt bij aan een normaal hartritme en bloeddruk, het speelt een rol bij de vochthuishouding en kan allergische reacties verminderen. Daarnaast kan het een verhoogde bloedsuikerspiegel omlaag brengen.

ervaringen_najel_dead_sea_salt2

Genieten in bad

“Najel Dead Sea Salt” gaf geen kleur of geur aan mijn warme badje. De korrels losten goed op in het water. Het strandgevoel (zand tussen de billen) bleef gelukkig uit. Ik sliep daarna goed, beter dan anders. Een bad met zout uit de Dode Zee helpt goed bij mensen met chronische ontstekingen en huidproblemen. Tijdens de zwangerschap vermindert het kwaaltjes zoals kramp en rusteloze benen.

Review: Najel Dead Sea Salt

Tsja, kortom: kopen dus! Ik vond het fijn en merkte verschil. Dat er geen geur aan zit, vond ik niet storend. Een pluspunt vind ik dat de korrels goed oplossen. Ik vond het alleen jammer dat het potje dat ik testte slechts 100 gram badzout bevatte en ik het Dead Sea Salt daardoor niet nog een keer ‘moest’ proberen 😉

Najel Dead Sea Salt is online te koop bij SoloBioMooi!

test_najel_dead_sea_salt3

Deze review is mede mogelijk gemaakt door SoloBioMooi.nl en bevat een eerlijke mening.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *