Print Friendly, PDF & Email

Voor de FoodBlog Swap van mei 2015 werd ik uitgedaagd om van FoodieMarjan.nl te koken. Wat leuk, mede omdat Marjan qua voeding bijna dezelfde opvattingen heeft als ik. Zie hier het recept voor loempia’s uit de oven.

Recept voor loempia's uit de oven | eethetbeter.nl

Feest in de keuken

Marjan probeerde als gevolg van lichamelijke kwaaltjes om beter te eten en dat bleek te helpen! Inmiddels maakt ze er een groot feest van in de keuken probeert en verzint ze zelf meer gezonde recepten dan ooit. Marjan volgt (voor een groot deel) de inzichten van de Voedselzandloper en heeft frisdrank, suiker en (gewoon) brood uit haar menu geschrapt.

Loempia’s bakken zonder frituurpan

Al bij het openen van het foodblog viel mijn oog op een recept wat ik wel moest proberen: loempia’s uit de oven! Wij hebben geen frituurpan en ik kom niet vaak bij gelegenheden waar loempia’s worden verstrekt en dit was juist waar ik zin in had! Aangezien ik praktisch was – of noem het lui – en niet tig verschillende soorten groentes wilde kopen, gebruikte ik Chinese roerbakmix uit de supermarkt.

Recept loempia’s uit de oven

Voldoende voor 4 kleine loempia’s. Bereidingstijd is 10 minuten en 15-20 minuten in de oven.

Ingrediënten

 • 4 loempiavellen (diepvries)
 • 100 gram rundergehakt
 • 100 gram Chinese roerbakgroente
 • 1 ei
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1 mespunt knoflookpoeder
 • zout en peper
 • olijfolie om in te bakken

Benodigdheden

 • Fornuis en pan
 • Oven, bakplaat, bakpapier
 • Keukenkwastje

Bereiding

 1. Ontdooi de loempiavellen
 2. Warm de oven voor op 220 graden
 3. Roerbak het gehakt en de groente enkele minuten in een pan met wat olijfolie
 4. Voeg de specerijen toe en breng op smaak met peper en zout
 5. Verdeel de groente/vlees mix in vieren en schep het op de loempiavellen
 6. Maak hier rolletjes van. Foodie Marjan laat op haar blog mooi zien hoe dit moet
 7. Klop een ei los en besmeer hier de loempia mee
 8. Leg de rauwe loempia’s op de bakplaat en stop ze 15 tot 20 minuten in de oven
 9. Draai de loempia’s iedere 5 minuten een keer om
 10. Ze zijn klaar als ze rondom bruin zijn
 11. Eet smakelijk!

Homemade loempia's recept | eethetbeter.nl

Deze loempia’s zijn weliswaar minder knapperig en vet als die van “de loempiakraam in het dorp”, ze zijn wel erg lekker en makkelijk thuis te maken. Hier komen ze absoluut vaker op het menu en ik zal verder experimenteren met de inhoud. Ik zag toevallig dat ik daar de enige niet in ben: wat denk je van bananenpakketjes? Marjan, bedankt voor dit lekkere recept!

Related Posts