Review: Weleda Granaatappel Verstevigende Gezichtsverzorging

Print Friendly, PDF & Email

Weleda en ik hebben een soort haat-liefde verhouding. Vroeger toen ik nog erg zoekende was qua natuurlijke huidverzorging, kocht ik wel eens wat producten. Helaas moest ik na enkele weken concluderen dat mijn huid er niet goed op reageerde. Of dat door een niet-ontdekte allergie kwam of juist door een zichzelf herstellende en ontgiftende huid weet ik niet. Ik heb het in ieder geval niet meer geprobeerd nadat ik SoloBioMooi ontdekte met een ruime keuze aan andere natuurlijke producten. Tot een maand of twee geleden…

Review Weleda Granaatappel | eethetbeter.nl

Mijn ware leeftijd

Ik testte Weleda Graantaatappel Verstevigende Gezichtsverzorging. Verstevigend ja, dat lees je goed, want ook bij mij verraden de rimpeltjes rond mijn ogen mijn ware leeftijd. En weet je wat zo gek is? Bij anderen vind ik deze tekenen van ouderdom wijsheid juist mooi, maar mijn eigen spiegelbeeld daarentegen…

Stukje theorie

Wanneer de huid ouder wordt, verliest het zijn vermogen om vocht vast te houden. Ook de cel vernieuwing en het anti oxidatieve afweersysteem verzwakt. Dit zorgt ervoor dat de huid droger wordt en rimpels gaat vertonen. Granaatappel werkt anti oxidatief. Mede door de andere ingrediënten verzacht dit rimpels, bevordert het de huidelasticiteit en stimuleert de cel vernieuwing.

Gebruiksgemak Weleda | eethetbeter.nl

De testperiode

Voor deze review smeerde ik 3 weken lang het Verstevigend Serum en de Verstevigende Oogcontour creme. Ik gebruikte het eenmaal daags (tweemaal is aanbevolen) na het reinigen en voor het gebruik van dag- of nachtcreme.

De producten zijn goed smeerbaar en hebben een subtiele geur. Het serum ruikt wat zoetig en legt een flinterdun laagje op de huid. Het is verpakt in een klein flesje met doseerpompje. De oogcontourcreme zit in een kleine tube.

Review Weleda Granaatappel Verstevigende Gezichtsverzorging

Het goede nieuws is dat Weleda Granaatappel Verstevigende Gezichtsverzorging deze keer geen rode vlekken of andere vormen van irritatie op mijn huid liet zien. Het minder goede nieuws is dat ik geen verschil heb gemerkt in de stevigheid van mijn huid. Ik maakte een voor- en een na-foto. Zie jij verschil?

Voor en na Weleda | eethetbeter.nl

Niet geheel onbelangrijk: mijn baby’tje bezorgt me korte nachten en het ontzwangeren zorgt ervoor dat ik minder vocht en andere reserves vast ga houden. Fijn voor de weegschaal, maar minder fijn voor de lachrimpeltjes 😉

Zo jong als ik er vroeger uit zag, gaat me zelfs met goede huidverzorgingsproducten niet meer lukken. Hopelijjk gaat Weleda Granaatappel er wel een steentje aan bijdragen. Het uitblijven van resultaat wijt ik aan de verzachtende omstandigheden. Wat mij betreft krijgt Weleda Verstevigende Gezichtsverzorging het voordeel van de twijfel!

Weleda Granaatappel Verstevigend Serum en de Verstevigende Oogcontour creme zijn verkrijgbaar bij SoloBioMooi.

Weleda Granaatappel Verstevigende Gezichtsverzorging | eethetbeter.nl

Voor de oplettende lezer: ik testte deze producten na de Lavera CC cream, vandaar dat je de foto terug ziet komen. Deze review is mogelijk gemaakt door gekregen producten en een eerlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *