Recept voor Italiaanse Panzanella

Print Friendly, PDF & Email

Alweer een jaar geleden ontmoette ik de sprankelende Danielle uit Enschede tijdens Bloggers on Board. Een spontane meid die naast haar baan vol liefde aan haar blog en kookkunsten werkt. Leuk om haar tijdens de foodblog swap van juli 2015 opnieuw te treffen. Ik maakte het recept voor Italiaanse Panzanella van haar blog.

Recept voor Italiaanse Panzanella | eethetbeter.nl

Brownies in a jar

Danielle schrijft op Food Love and Happiness vanuit de gedachte dat eten er is om van te genieten, te delen en te vieren. Sinds kort is er op haar website meer te vinden dan recepten alleen en worden er ook foodgifts verkocht. Hierbij kun je denken ‘Brownies in a jar’ en ‘Quickbread’. Mijn algehele indruk van de website en de geschenken is erg goed, het ziet er prachtig uit!

Funfood

Bij het zoeken naar een recept voor de FBS valt mijn oog eerst op de funfood op deze pagina. Wat is dat leuk! Daar ga ik zeker nog mee aan de gang. Op dit moment koos ik voor de Italiaanse Panzanella, die Danielle voor ‘Love my salad’ maakte. Deze klassieker wordt gemaakt van restjes en zoals jullie inmiddels weten ben ik gek op ‘koken met kliekjes’!

The making of Italiaanse maaltijdsalade | eethetbeter.nl

Recept Italiaanse Panzanella salade

Voor 4 personen. Wordt gemaakt van kliekjes, dus voel je vrij te experimenteren met de restjes die je in de koel- en voorraadkast vindt.

Ingrediënten

 • 3 tomaten
 • 1 komkommer
 • 1 courgette
 • 3 paprika’s
 • 2 rode uien
 • 250 gram chorizo
 • handvol verse basilicum
 • handvol verse croutons
 • witte wijnazijn
 • zout en peper

Benodigdheden

 • Oven
 • Fornuis en koekenpan

Bereiding

 1. Grill de paprika, ontvel ze en snijd ze in reepjes (meer info)
 2. Maak de croutons, laat ze afkoelen (meer info)
 3. Snijd de chorizo, uien en courgette
 4. Bak de chorizo knapperig. Doe in de laatste minuut de uien erbij. Laat ze afkoelen / uitlekken op een bord. Gebruik het overgebleven vet om de courgette in te bakken. Laat deze ook afkoelen op het bord.
 5. Snijd de tomaat en de komkommer in stukjes, en de basilicum in reepjes
 6. Meng al bovenstaande door elkaar in een grote schaal
 7. Breng op smaak met azijn, zout en peper
 8. Eet smakelijk!

Dankzij Food Love and Happiness hebben wij weer er een favoriete gerecht bij! Wij probeerden dit recept voor Italiaanse Panzanella op een fijne zomerse dag. De kinderen weigerden het eerst te eten, maar na de eerste happen waren ze zo enthousiast dat ze twee keer opschepten. De combinatie van smaken en structuren is een feestje in je mond. Dankjewel Danielle, voor het delen van dit recept!

Recept koken met kliekjes | eethetbeter.nl

Related Posts