De lekkerste zomersapjes uit de slowjuicer

Print Friendly, PDF & Email

Op moederdag kreeg ik een slowjuicer cadeau! Helemaal geweldig natuurlijk, alleen vond ik het in het begin best lastig om smaken te combineren. Daarom zet ik vandaag wat recepten voor (na)zomersapjes op een rijtje. Lees snel verder voor de lekkerste zomersapjes uit de slowjuicer!

Zomersapjes uit de slowjuicer | eethetbeter.nl

Recepten voor slowjuicer

Tegenwoordig zijn we bijna gevorderde gebruikers van de slowjuicer en gooien we van alles door elkaar. Ik schrijf ‘we’ omdat meneer Eet het beter minstens even enthousiast is als ik. Hij is zelfs meestal ook degene die het apparaat aanzwengelt en in de keuken aan de slag gaat met een enorme berg fruit. Fruit ja, meneer is geen grote fan van groentesapjes. Helaas.

  1. Witte druif met citroen
  2. Appel, komkommer en munt
  3. Wortel, paprika en aardbei (van ‘Wolferien‘)
  4. Ananas, kiwi, peer, bramen, blauwe bessen en munt (uit ‘De Slowjuice Bar‘)
  5. Ananas, appel, zoete aardappel, gember en jalapenopeper (uit ‘De Slowjuice Bar‘)

Ik hoor je haast al vragen ‘maar hoeveel heb ik ervan nodig dan?’. Dat is natuurlijk persoonlijk en afhankelijk van wat er voor handen is. Bij het bereiden van sapjes is het vaak een beetje het ‘familie Knots’ principe*: een kloddertje hier en een kloddertje daarrrr 😉 Oftewel we gooien op basis van gevoel wat ingrediënten bij elkaar. Meer kan ik er niet van maken. Sorry.

Nu wordt het tijd om voorzichtig meer groente aan onze sapjes toe te voegen. Wat is jouw favoriete slowjuice sap?

p.s. Vergeet niet om het afval (de pulp) te bewaren om er bijvoorbeeld koekjes of brood mee te bakken.

*De Familie Knots was een jeugdtelevisieprogramma in de jaren 80.

PIttig slowjuicersapje met jalapeno peper | eethetbeter.nl

Related Posts