Print Friendly, PDF & Email

Onlangs bedacht Reny van Mind Your Feed de ‘What’s in my kitchen – tag’. Erg leuk om te lezen! Bijna net zo leuk dat Reny mij vervolgens vroeg om de vragen in te vullen. Dat doe ik maar al te graag 🙂

What's in my kitchen | eethetbeter.nl

Heb je deze tag trouwens al vaker voorbij zien komen bij collega-bloggers? Bij Lekker eten met Linda bijvoorbeeld. Ik vind ze zeer vermakelijk om te lezen en zo herkenbaar ook!

1. Hoe ziet mijn keuken eruit?

Wij hebben een half open keuken aan de voorkant van het huis. De ruimte is rechthoekig en de kasten en apparatuur zijn over zowel een lange als een korte zijde geplaatst. De kolom met diepvries en oven staan als een los element tegen de andere korte wand in de ruimte.

De keuken zelf is crème kleurig met een bruin aanrechtblad. Er zitten twee ramen in en op de vensterbank staan kruidenplanten. De accessoires zijn waar mogelijk – hoe kan het ook anders –rood. Op het moment dat wij de woning kochten zat de keuken er al in. Het is een vrij neutraal geheel, waar ik zelf niet voor gekozen zou hebben…

2. Wat staat er op mijn aanrecht?

“Wat niet?” zou ik haast vragen! Normaliter is het een bende in de keuken, oeps! We leggen of zetten veel dingen even op het aanrecht om er vervolgens weken over te doen om het op te ruimen. Bovendien lijkt de hoeveelheid apparaten en groente/fruit wel te groeien, waardoor er steeds minder ruimte overblijft.

Qua apparatuur staat er een keukenmachine, een slowjuicer, een waterkoker en een koffie automaat op het aanrecht. Verder staan er boter en eieren en ligt er wat fruit dat niet in de koeling hoeft en niet in de fruitschaal past. Natuurlijk vind je ook een receptenstandaard vol bestaande recepten, kladjes van mogelijke nieuwe recepten en de menuplanning van de hele week. Er staat ook afwasmiddel, twee soorten handzeep, een bak met pollepels en bakspanen en nog meer van dat soort rommeltjes. En dan heb ik het nog niet eens over de spullen die er meestal wel liggen, maar eigenlijk een ander plekje zouden moeten hebben. Veel he?

3. Welke apparatuur is er verder nog in de keuken?

De oven, de diepvries, de keukenmachine en de koffie automaat noemde ik net al even. Uiteraard is er ook een koelkast, een kookplaat (keramisch) en een afzuigkap. De magnetron gebruiken we steeds minder. Twee van mijn favorieten zijn de Tefal Multisnack waarmee ik wafels, poffertjes en tosti’s maak en de staafmixer met hakmolen die een paar keer per week uit de kast mag.

4 Handige hulpjes?

Zonder oven, snijplank en een paar goede messen ben ik nergens, maar dat geldt waarschijnlijk voor iedere (hobby) kok. Van Westmark hebben we een apparaatje om bijvoorbeeld champignons, aardbeien en radijsjes te snijden. Ideaal!

Westmark champignon snijder | eethetbeter.nl

5. Bovenkastjes of planken?

Beide! Eerst waren er alleen bovenkastjes, maar in de loze ruimtes komen ook steeds meer plankjes te hangen omdat ik anders mijn hoeveelheid superfoods, fruit en weckpotten met voorraad niet kwijt kan.

6. What’s in my fridge?

We hebben sinds kort twee grote koelkasten… Eentje in de keuken en eentje in de garage. Laatstgenoemde wordt ook wel de ‘bier en barbecue koelkast’ genoemd. Verdere uitleg is niet nodig denk ik 😉 In de keuken vind je kaas, vlees(waren), fruit en groente, sole, een klein beetje zuivel voor de kinderen en natuurlijk tig bakjes met kliekjes in de koelkast. De standaard voorraad bestaat uit roomboter, geraspte kaas, augurken, feta, kappertjes, gedroogde tomaten, sambal, diksap en wat sauzen.

7. What’s in my freezer?

Ik vertelde net over de twee koelkasten he? We hebben zelfs 3 vriezers! Er verdwijnt zo min mogelijk eten in de prullenbak, dus zelfs de kleinste restjes vriezen we in. In onze diepvrieskasten vind je behalve vlees, brood en groente dus ook veel Tupperware bakjes met restanten van de maaltijd. Ook ligt er wat diepvriesfruit in en afbakbroodjes.

Veel borstvoeding in de vriezer | eethetbeter.nl

Bovendien lijkt het wel alsof ik moedermelk aan het sparen ben, haha! Als ik niet in de buurt van mijn baby ben om zelf borstvoeding te geven, kolf ik de melk af. Soms probeer ik extra te kolven zodat we wat voorraad hebben als het even tegenzit. Zoals je kunt zien lukt dat aardig!

8. En wat in de voorraadkast?

Gelukkig steeds minder pakjes en zakjes 🙂 Je vindt er wel verschillende soorten meel, noten, deegwaren, conserven in pot of (zo min mogelijk) blik, thee, koffie en specerijen. Iets minder healthy zijn de koeken voor de boys, de afbakbroodjes, de wraps, de chocolade en de chips. Wist je dat ik gek ben op paprika chips van Lays?

Voorraadkast | eethetbeter.nl

9. Hoe vaak  ben ik in de keuken te vinden?

Vaak!! Als de situatie het toe laat ben ik in de keuken. Dat is helaas minder frequent dan ik zou willen met een jong gezin en twee banen. Ik loop sowieso praktisch ieder uur de keuken in voor een glas water als ik thuis ben.

10. Wat zou ik nog anders willen in mijn keuken?

Als ik carte blanche zou krijgen, zou ik kiezen voor een ruime woonkeuken met een grote eettafel. Ik hou van veel licht en er moet ruimte zijn voor een riante verzameling kruidenplanten. Het fornuis zou absoluut groter zijn (nu passen er nauwelijks 4 pannen op) en een stoomoven staat hoog op mijn verlanglijst. Om zoveel mogelijk aanrechtruimte en zo min mogelijk rommel te creëren zou ik waar mogelijk kiezen voor inbouwapparatuur en hoge, dichte kasten. Ik heb geen idee welke kleur of stijl ik voor mijn keuken zou kiezen.

Ik ben nu wel benieuwd, What’s in your kitchen? Is mijn verhaal herkenbaar of is het bij jou thuis heel anders?

Neem de tag gerust over en gebruik daarbij hashtag #whatsinmykitchen te gebruiken en tip @mindyourfeed ook even over je leuke post (en @eethetbeter leest ook graag mee).

 

Related Posts