Print Friendly, PDF & Email

Voor Rosti-Mepal mocht ik lunchbox Ellipse Duo proberen en er direct eentje weggeven. Lees mijn review Rosti Mepal lunchbox hieronder…

Review Rosti Mepal Lunchbox | eethetbeter.nl

Over Rosti Mepal

Ik, en ik vermoed vele mensen met mij, kennen Rosti Mepal vooral van de schoolbekers en lunchtrommels. Dit merk heeft echter een veel breder aanbod, zowel om voeding te bewaren, te bereiden en te serveren. De grootste verrassing voor mij was toch wel dat ik een aantal van deze producten in huis heb, zonder dat ik me van het merk bewust was. Ook niet zo gek als je bedenkt dat het bedrijf al 60 jaar bestaat.

In 1993 is het oorspronkelijke “Mepal” samengevoegd met het Deense “Rosti”. Onder de naam Rosti Mepal streeft het bedrijf ernaar om aan te sluiten bij een moderne lifestyle en internationale trends op de voet te volgen.

De producten bevatten geen BPA of andere weekmakers en zijn veelal vaatwasserbestendig.

Broodtrommel met vakjes | eethetbeter.nl

Rosti Mepal Lunchbox Elipse duo

Ik testte de Rosti Mepal Lunchbox Elipse Duo. Dit is een ruime lunchbox, bestaande uit twee compartimenten, een los bakje en een elastieken band. Ik nam er salade in mee naar mijn werk en dat ging zonder knoeien 😉

De bak is groot genoeg voor mijn hongerige buik en in het aparte gedeelte was nog ruimte voor brood of crackers en natuurlijk het (bijgeleverde) bakje dat ik voor de dressing gebruikte. Ook het besteksetje past hier precies in. De lunchbox sluit goed af. Het bovenste (grijze) gedeelte is zelfs wat lastig te openen als het vol ligt. Als het té vol ligt, omdat ik mini-frittata’s uit de vriezer heb gevist bijvoorbeeld, is de elastieken band geen overbodige luxe.

Voor de liefhebbers: het onderste gedeelte van de box mag in de magnetron. Aangezien hij groot genoeg is voor een complete maaltijd, zou dat best handig kunnen zijn. Zeker als je ook het bestek meeneemt.

Lunchbox Ellipse Duo | eethetbeter.nlRosti Mepal Ellipse Lunchbox | eethetbeter.nl

Bestekset

Eerlijk gezegd ben ik met de bestekset minstens even blij als met de lunchbox! De vork, de lepel en het mes passen als een perfecte puzzel in de verpakking, die vervolgens in de broodtrommel past. Ze smaken naar niks (een heel groot voordeel!) en ze liggen redelijk goed in de hand. Als ze vies zijn hoeven ze niet los in de tas naar huis; door het doosje blijft het vuil ‘keurig’ op zijn plek zitten. Het bestek is gemaakt van roestvrijstaal (RVS) en mag na gebruik gewoon in de vaatwasser.

Salade mee naar het werk | eethetbeter.nl

Review Rosti Mepal lunchbox

Ik ben erg blij met deze lunchbox! Lekker ruim en fijn om behalve de salade ook nog wat brood, nootjes of rauwkost los mee te kunnen nemen. Prettig dat hij niet lekt en gewoon in de vaatwasser kan. Het bestek is er perfect bij. Ideaal ding!

Winactie *** verlopen ***

Ook zo’n mooie lunchbox winnen? Dat kan! Laat dan uiterlijk 16 september 2015hieronder weten welke kleur (zwart, wit, pink, aqua of lime) jij zou willen winnen. Deze actie liken en of delen op Facebook of Twitter hoeft natuurlijk niet, maar zou wel heel leuk zijn!

De winnaar krijgt op 17 september 2015 een e-mail van mij. Er wordt slechts 1 lunchbox verloot.

Biobites kunnen ook mee | eethetbeter.nl

Deze review met winactie is mogelijk gemaakt door Rosti Mepal.


Dit blog is geschreven in het kader van #30voeljefit. Tijdens “30 dagen voel je fit” nemen SuzanneRenyLinda en ik je een maand lang mee in een bewustwordingsproces over een gezonde leefstijl. Geen uitgekauwde menu’s en oefeningen, maar wel vol inspiratie en recepten. Meer informatie lees je hier.

Related Posts