Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen woensdag is de Bio10daagse gestart en ik (Annemarie, ook wel bekend al ‘Dinnie’ ;)) mocht namens Eet het beter, samen met mijn twee kinderen op ontdekkingstocht bij De Moestuin Utrecht.

Start Bio10Daagse | eethetbeter.nl

De Moestuinen Utrecht

De Moestuinen Utrecht is een biologische tuinderij van 2,5 hectare met wel 60 verschillende soorten groenten aan de rand van Utrecht. Naast de tuinderij is er een lunchcafé, moestuinwinkel en een timmerwerkplaats waar onder andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. De ideale plek voor deze ontdekkingstocht!

Proeverij ontdekbio | eethetbeter.nl

Bio10daagse2015

De ‘grote mensen’ kregen een rondleiding in de moestuin en de kinderen gingen letterlijk op ontdekkingstocht in de moestuin. Ze kwamen terug met prachtig gekleurde snijbiet.

Terwijl de kinderen met de snijbiet uit de moestuin aan de slag gingen mocht ik ook eindelijk gaan proeven, want net als Annemieke ben ik gek op eten! We kregen om te beginnen een koolrabi soep. Zelf ben ik niet bekend met deze groente en in de supermarkt zie ik ze regelmatig liggen, maar laat ik ze eigenlijk altijd liggen. Ken jij deze groente? De soep was echt heerlijk, dus ik ga zeker proberen deze soep na te maken. Na de soep werden we nog verwend met een snijbiet frittata, biologisch brood met geitenkaas en een bieten chutney, brood met honing en forel en nog een hartige taart met snijbiet, pastinaak en pompoen. Wat een mooie gerechten van zulke mooie producten!

Kinderen op pad bio | eethetbeter.nl

De kinderen hebben genoten van hun zelfgemaakt groene smoothie en als afsluiter konden we nog genieten van wat heerlijke zoete hapjes. Ook werd onze biologische kennis getest door middel van een quiz. Helaas had ik de allerlaatste vraag fout, maar verder was mijn kennis over biologische producten niet eens zo slecht! Wat de laatste vraag was? Met welk getal begint een biologisch ei: 0 of 1? Weten jullie het? 

Biologisch groentepakket | eethetbeter.nl

Op Ontdekbio.nl vind je heerlijke recepten en weetjes over biologische producten. Wil je kans maken op leuke biologische prijzen? Volg dan @ontdekbio op Instagram en post foto’s van jouw biologische ontdekkingstocht met #ontdekbio.

De Moestuin Utrecht OndekBio | eethetbeter.nl

Deze ontdekkingstocht is uitgezet door Bionext in het kader van de Bio10daagse2015.

Related Posts