Recept: appelmoes zonder toevoegingen

Print Friendly, PDF & Email

Zoals de vaste lezers inmiddels weten heb ik een babyzoon die in februari is geboren. Hij krijgt zijn eten in stukjes aangeboden, zodat hij niet alleen zijn motoriek kan trainen, maar ook zelf leidend is in de hoeveelheid die hij eet. Aangezien er op dit moment heel veel appels worden geoogst, besloot ik om de jongeman appelmoes te gaan voeren. Met een lepel dus. Uiteraard heb ik die appelmoes wel zelfgemaakt.

Recept appelmoes met appels uit eigen tuin | eethetbeter.nl

De maaltijd in huize Eet het beter

Hoe het er dus bij ons thuis aan toe gaat? Kort samengevat: we eten met zijn vijven aan de eettafel. De jongste heeft zijn eigen groente en eet zelf, terwijl wij ook in alle rust ons bordje kunnen leeg eten. Zoonlief is niet gewend om van een lepel te eten en wij zijn gewend om te dweilen na een maaltijd. Totdat ik besloot om appelmoes te koken.

Net als met de gehaktballen is het maken van appelmoes ongelofelijk simpel. Men neme een appel en een beetje water en plaatst dit in een pan op het vuur. Na een half uurtje heeft U appelmoes. Ja heus! In een gekke bui kan er wat kaneel of vanille aan worden toegevoegd. Wees daar uiteraard voorzichtig mee als je de appelmoes aan je zuigeling wilt geven.

Recept appelmoes zonder toegevoegde suikers

Bereidingstijd is afhankelijk van de hoeveelheid appels

Ingrediënten

 • Appels, liefst zoete
 • Water
 • Eventueel kaneel- of vanillestokje

Benodigdheden

 • Fornuis en pan
 • Mesje om te schillen
 • Eventueel een staafmixer

Bereiding

 1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in parten. Hoe groter de stukken, hoe langer de bereidingstijd.
 2. Zet de appels op met een bodempje water
 3. Kook de appels op middelhoog vuur in 20 tot 30 minuten gaar
 4. Als je het lekkerder vindt, kun je de staafmixer gebruiken om een egale moes te creëren. Zelf vind ik het heerlijk als er wat grove stukken in zitten (appelcompote)
 5. Eet smakelijk!

Persoonlijk vind ik het niet nodig om de appelmoes te zoeten. Proef zelf maar! Eventueel kan je wat diksap of suiker toevoegen als jij dat wel lekkerder vindt.

Eet jij nog wel eens appelmoes?

Appelmoes zonder suiker en andere toevoegingen | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *