“Ik Mies Je” – een boek over de strijd tegen slokdarmkanker

Print Friendly, PDF & Email

Wie regelmatig op mijn blog leest, weet dat er wel eens een vleugje “Mies” voorbij komt. Nee, dat is geen bijzonder ingrediënt, maar het is wel een aanleiding geweest om dit blog te starten. Mijn schoonvader (Mies) had kanker. Vandaag een persoonlijk blog over het boek dat ik zelf schreef: “Ik Mies Je” – een boek over de strijd tegen slokdarmkanker

"Ik Mies Je" - een boek over de strijd tegen slokdarmkanker

Mies was mijn schoonvader. Een geweldige, opgewekte en doortastende man met een groot hart. Ik durf inmiddels wel te zeggen dat we een bijzondere klik hadden samen. Aan het begin van 2013 had Mies wat klachten waarvoor hij naar de huisarts ging. In november van hetzelfde jaar overleed hij aan de gevolgen van slokdarmkanker.

Blog over kanker

Een jaar lang schreef ik blogs waarin ik beschreef hoe het met Mies ging. Het streven was om dit informatief te vertellen, maar zodra ik achter het toetsenbord kroop ontstond er een verhaal dat veel meer vertelde dan de gebeurtenissen van een zieke man. Mies had een geweldige “pluk de dag, doe maar lekker waar je zelf zin in hebt” instelling, waarmee hij velen inspireerde. Het blog werd populair en Mies kreeg fans.

Biografie over Mies en zijn strijd tegen kanker

Geld inzamelen voor KiKa Kinderkanker

Aangezien Mies graag iets wilde betekenen met zijn ziekte, besloot hij geld in te zamelen voor KiKa Kinderkanker. Dit deed hij door het plaatsen van collectebussen tijdens de condoleance. Bovendien besloten we samen om de blogs te bundelen in een boek voor de verkoop, zodat we met de opbrengsten een bijdrage zouden kunnen leveren aan het goede doel en de spaarpot van zijn kleinkinderen.

“Kan Sinterklaas opa niet terugbrengen?”

Het allerergste van het ziek zijn vond mijn schoonvader dat hij zijn kleinzonen niet zou zien opgroeien namelijk. Het was een enorm trotse opa! Mijn zonen, die toen 5 en 3 waren, zijn hem gelukkig nog lang niet vergeten. De oudste, Tygo, zei vanmorgen nog dat hij graag een opa Mies zou willen krijgen van Sinterklaas…

De geboorte van een passie

In het ziektejaar van Mies leek het alsof de kankercellen als paddenstoelen groeiden in onze omgeving. We verloren hierdoor een aantal dierbaren. Zo verschrikkelijk naar! Ik ging op zoek naar de oorzaak en ontdekte dat deze welvaartsziekte deels door pech en externe factoren, maar ook door leefstijl (voeding, beweging, mindset) tot stand kwam. Deze zoektocht leidde tot mijn passie voor gezonde voeding. Zo werd “Eet het beter” geboren. Af en toe zie je dit nog even voorbij komen in mijn blogs, vandaar “het vleugje Mies”, waar ik in mijn intro naar verwijs.

“Ik Mies Je” – een boek over de strijd tegen slokdarmkanker

Om een lang verhaal kort te maken: ik bundelde de blogs over Mies in een boek en dat is nu te koop! Je kunt het boek over slokdarmkanker aanschaffen bij Bol.com in de paperback of ebook versie, hem bestellen bij de boekhandel of downloaden op deze website. De opbrengsten gaan naar KiKa en de kleinkinderen van Mies.

Boek "Ik Mies Je" | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *