Lekker als brunch, lunch of bij de high tea: mini-quiches (recept)

Print Friendly, PDF & Email

Ja, ik ben gek op feestelijke dagen met veel familie, vrienden, gezelligheid èn eten natuurlijk! Alleen voel ik me daarna tegenwoordig wel wat vermoeid of opgeblazen. Gek dat ik me voorheen altijd volpropte met bijna alles dat op tafel verscheen en dat ik me nu al neergesabeld voel na een stukje gevulde speculaas. Na het heerlijk avondje heb ik daardoor extreem veel behoefte aan beter eten. Daarom deel ik vandaag een recept voor mini-quiches, die je kunt eten bij de brunch of de high tea, maar die ook geschikt zijn als broodloze lunch.

Mini quiches frittata eethetbeter - 1

Frittata’s bakken in de oven

Doorgaans stop ik in dit soort mini-quiches (ook wel frittata’s genoemd) zo ongeveer alle kliekjes die ik in de koelkast vind. De combinatie van vandaag is echter zo lekker dat ik hem graag met je deel. Ik stopte er namelijk chorizo, courgette en bosui in! Dit is pittig, knapperig en zacht samen. Eventueel kan je er wat kaas op strooien voor het afbakken. Het maken is vrij makkelijk: alle ingrediënten fijn snijden en mengen in een kom. Vervolgens bak je het af in de oven. Ideaal toch?!

Mini-quiches met chorizo en courgette

Hartige snack of makkelijke lunch om mee te nemen.

Ingrediënten

 • 1 courgette
 • 125 gram chorizo
 • 1 bosui
 • 6 eieren
 • evt. wat geraspte kaas
 • Benodigdheden

  • Oven
  • Muffinvorm

  Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de courgette, de bosui en de chorizo in kleine stukjes
  3. Klop het ei los en voeg hier bovenstaande aan toe
  4. Doe de mini-quiches in een muffinvorm
  5. Bestrooi eventueel met wat kaas
  6. Bak de hapjes in 25-30 minuten gaar in de oven
  7. Eet smakelijk!

  Related Posts

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *