Alcoholvrije cocktails uit de slowjuicer

Print Friendly, PDF & Email

Vorige week, op de kerstborrel, sprak ik een collega. Ik stond met een glas water in mijn hand en hij vroeg me wat ik zoal drink op bijvoorbeeld oudjaarsavond. Je kunt je vast voorstellen wat mijn antwoord was… Gek genoeg doe je mij geen plezier met een wijntje of andere alcoholische drank. Weet je waar ik wel blij van word? Van alcoholvrije cocktails uit de slowjuicer!

Alcoholvrije cocktails uit de slowjuicer | eethetbeter.nl

Alcoholvrije cocktails

In september was ik (samen met mijn slowjuicer) te gast op de dag van de leidster op een kinderdagverblijf. Ik besloot voor deze verwenavond wat alcoholvrije cocktails te maken: Bloody Mary, Mojito en Pina colada. Ze waren alle drie heerlijk, maar de Mojito was by far het meest populair. Als je een die hard cocktaildrinker bent, vallen deze alcoholvrije sapjes misschien een beetje tegen, maar voor ieder ander is het aanrader om wat gezonder te genieten op een feestelijke avond!

Slowjuicer

Sinds ik voor moederdag een slowjuicer kreeg, experimenteren wij regelmatig met sapjes in huize Eethetbeter. (bijna) Nog leuker vind ik het om pulprecepten uit te proberen, zoals de appel-avocadospread, tonijnwafels, gehakt notenbrood en cranberrykoeken. Ik ben heel benieuwd wat jij doet met het afval uit de slowjuicer!

Appelsap uit de slowjuicer | eethetbeter.nl

Recepten

De recepten zijn helemaal niet ingewikkeld, maar vereisen soms wel meerdere apparaten. Een citruspers en een slowjuicer bijvoorbeeld. Was fruit altijd eerst voordat je het in de slowjuicer doet. De schil moet er alleen af, als je hem anders niet zou eten. Het maakt wel verschil in smaak en het kan ook handiger zijn bij het verwerken van de pulp in nieuwe recepten.

Alcoholvrije pina colada met behulp van de slowjuicer

Juice een halve ananas en pureer een banaan. Meng het met 200 ml kokosmelk en 2 eetlepels citroensap. Serveer eventueel met wat gehakte pistachenoten. Je waant je direct op het strand!

Alcoholvrije Bloody Mary uit de slowjuicer

Alcoholvrije Bloody Mary is niets anders dan wat vers geperst tomatensap. Serveer met worcestersaus, tabasco en peper. Gebruik bleekselderij als roerstaaf. Lekker pittig!

Alcoholvrije Mojito uit de slowjuicer

Na een aantal pogingen bleek dit recept het lekkerste en bovendien het simpelste. Schil 4 groene appels (granny smit), pers 2 limoenen en was 6 takjes verse munt. Juice dit geheel tot een heerlijke cocktail. Absoluut mijn favoriet!

Mojito uit de slowjuicer | eethetbeter.nl

Hopelijk heb ik jullie wat inspiratie gegeven voor als je een feestelijke avond zonder alcohol moet of wil doorbrengen. Een fijne jaarwisseling gewenst allemaal!

Wat zijn jullie favoriete cocktails?

Proost, alcoholvrije cocktails | eethetbeter.nl

Related Posts