Zoete salade van mini-kooltjes en pecannoten

Print Friendly, PDF & Email

Als mijn kinderen een vriendenboekje mee naar huis krijgen en invullen wat ze niet lusten, dan vermelden ze steevast “spruitjes”. De arme schapen weten alleen niet goed wat spruitjes zijn, die krijgen ze namelijk nooit thuis. Iets dat ze wel af en toe eten zijn mini-kooltjes en die zijn lekker joh! Vandaar dat ik vandaag het recept voor deze zoete salade van mini-kooltjes en pecannoten deel.

Zoete salade van mini-kooltjes en pecannoten | eethetbeter.nl

Mini-kooltjes of spruitjes

Het zal jullie al lang duidelijk zijn dat zelfs de kindjes Eethetbeter zich laten verleiden door mooie woorden. Volgens mij is ieder kind – en misschien wel ieder mens – gevoelig voor een leuke naam of voorkomen. Gebruik van maken dus en zelfs van de meest “vieze” dingen iets leuks maken!

Exit-superfoods

Is het jullie al opgevallen dat ik al een tijdje nauwelijks gebruik maak van allerlei ingewikkelde natuurlijke suikers en andere superfoods in mijn recepten? Ik zit in mijn “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”-fase en dat betekent dat ik mijn zogenaamde superfoods gewoon lekker in het schap van de grootgrutter vind. Avocado’s, broccoli, boerenkool, huttenkase en pijnboompitten zijn immers ook super! En ook spruitjes mini-kooltjes horen ook in dit rijtje thuis.

Diksap

Als ik tegenwoordig een zoet gerecht op smaak breng, gebruik ik daarvoor vaak dadels of bananen. En ja, zelfs de fles diksap wordt regelmatig gebruikt. Wij gebruiken eigenlijk altijd Covelt Dixap Appel, maar er zijn ook andere smaken te koop, zoals tropische vruchten of framboos/cranberry. Herinner je je nog dat ik vanille diksap maakte? En die mini-monchoutaart, mmm!

Recept met dixap | eethetbeter.nl

Natuurlijk zoet

Wist je dat Dixap 100% natuurlijk is? Geen toegevoegde suikers, conserveermiddelen of geen geur- en kleurstoffen. Daardoor is het heel geschikt voor (kleine) kinderen. Wist je ook dat diksap puur fruitconcentraat is en daardoor sterker dan “gewone” siroop die je aan kunt lengen met water? Je hebt dus maar een klein beetje nodig. Handig he?

Voor onderstaand recept gebruik ik een eetlepel diksap om het op smaak te brengen. De spruitjes mini-kooltjes zijn hierdoor lekker zoet. De smaakcombinaties zijn een ware sensatie. Een heerlijke salade die zowel warm als koud gegeten kan worden.

Zoete salade van mini-kooltjes en pecannoten

Lunchgerecht voor 2 personen. De salade kan zowel koud als warm gegeten worden. Zelf neem ik hem wel eens mee naar mijn werk! Tip: spruitjes zijn minder bitter als je ze halveert voor het bereiden.

Ingrediënten

 • 500 gram spruitjes
 • 1 appel
 • Handje pecannoten
 • Handje cranberry’s
 • 1 eetlepel diksap
 • Olijfolie
 • Zout en peper

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 220 graden
 2. Maak de spruitjes schoon en snijd de appel in partjes
 3. Hussel de spruitjes, de appel en een paar eetlepels olijfolie door elkaar in een ovenschaal
 4. Plaats de ovenschaal een half uur lang in de oven, totdat de mini-kooltjes gaar zijn
 5. Voeg de cranberry’s, de noten en het diksap toe. Roer goed door
 6. Breng de salade op smaak met zout en peper
 7. Eet smakelijk!

Dit heerlijke recept vond ik op “Eet je goed, voel je goed“. Het gerecht is bovendien mede mogelijk gemaakt door Covelt, je weet wel, van die natuurlijke sappen. Lees ook mijn disclaimer.

Spruitjes uit de oven | eethetbeter.nl

Related Posts