Print Friendly, PDF & Email

Grappig, toen ik twee jaar geleden een recept voor “babytaart” plaatste, had ik niet voor mogelijk gehouden dat ik zelf nog een baby zou krijgen! Inmiddels is deze baby al bijna jarig en ben ik me aan het oriënteren voor een taartje dat hij kan eten op zijn eerste verjaardag. Daarom plaats ik vandaag een recept voor een babytaart van eierkoeken!

Babytaart van eierkoeken | eethetbeter.nl

De eerste verjaardag

Ik schreef het al eerder, de eerste verjaardag van je kind is een mijlpaal waar je U tegen zegt. Jouw kleine baby verandert in een dreumes, gaat de wijde wereld ontdekken én mag met de pot mee eten! Wel voorzichtig met zout en suiker natuurlijk, maar dat geldt voor ons ook. Pure ingrediënten, veel groenten en weinig toevoegingen zijn voor ons immers ook beter 🙂

Het eierkoeken-dieet

Eerlijk is eerlijk, ik ben niet van de eierkoeken-dieet-stroming. Sterker nog, toen ik de eierkoeken voor dit “recept” in huis haalde, sloeg ik achterover op het moment dat ik de ingrediëntenlijst bekeek. Voor deze keer vergeten we dat even, oké? Ze zijn makkelijk en daar is alles mee gezegd. Wil je een iets betere variant van dit babytaartje, kies dan voor boterhammen (liefst volkoren spelt op basis van zuurdesem) of pannenkoeken (zelfgebakken natuurlijk).

Taart eerste verjaardag | eethetbeter.nl

Stapeltaart van eierkoeken

Door eierkoeken te stapelen met wat kwark of hangop, ontstaat er een vrolijk geheel om je kleintje voor te schotelen. Kaarsje erop en het feest is compleet. Zomerfruit heeft van die lekkere felle kleuren, maar appel, banaan en peer passen beter bij het seizoen en zijn minstens zo lekker.

Taart voor de eerste verjaardag van je baby maken?

Het recept? Ik gebruikte een kookring om de eierkoeken uit te snijden, maar een koekjesuitsteker (in een leuke vorm?) of schaaltje werken ook uitsteker. Ik zoette de hangop niet. Je zou ervoor kunnen kiezen wat diksap er doorheen te roeren. Maak een mooie stapel van drie eierkoeken en decoreer met fruit, kaarsjes en vlaggetjes. Haal die laatste twee er wel af voordat je de baby het taartje voorzet.

Feest met taart! | eethetbeter.nl

Gefeliciteerd!

Ik wens jullie een heel gezellig, leuk feest toe! Heb je een foto van je kleine oogappel met zijn of haar taartje? Die ontvang ik heel graag op social media of e-mail.

Taart van eierkoeken | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *