Recept geroosterde groenten uit de oven

Print Friendly, PDF & Email

Voor de Food Blog Swap van februari 2016 mocht ik koken van 4Pure.nl. Andrea, de werkende moeder achter dit prachtige blog, heeft het me niet makkelijk gemaakt. Het kiezen bleek haast een onmogelijke opgave. Uiteindelijk koos ik het recept voor geroosterde groenten uit de oven en ik gaf er mijn eigen draai aan…

Recept geroosterde groenten uit de oven | FoodBlogSwap | Eethetbeter.nl

4Pure

Dit foodblog richt zich op werkende vrouwen die best van gezond eten en koken houden, maar die er simpelweg niet altijd de tijd voor hebben. Andrea onderscheidt zich door bijvoorbeeld complete weekmenu’s aan te bieden of van alles rondom een bepaald feestthema. En eerlijk is eerlijk, dat doet Andrea ontzettend goed! De foto’s zijn prachtig en de teksten aantrekkelijk. Ja, ik vind dit een leuk blog!

Er is wel een maar: er staat gewoon té veel op. Toen ik het recept van “kaneelbroodje” (1 hit, niet de juiste) ging zoeken, kon ik het meer niet vinden. Zelfs toen ik op “kaneel” zocht (8 pagina’s met resultaten) ontdekte ik het lekkers niet meer. Overigens blijkt het ding “kaneel {spatie} brood {spatie} krans” te heten, dus geen wonder dat hij verdween in de massa. Toch? To do: binnenkort mijn eigen blog op deze manier onder de loep nemen.

Geroosterde groenten uit de oven

Goed, ik koos dus voor de geroosterde groenten ovenschotel die Andrea zeer kleurrijk presenteert. Ik maakte er een spiraaltaart van en gebruikte een paar andere ingrediënten. Zo schreef ik bijvoorbeeld vorige week met mijn grieperige hoofd koolraap in plaats van venkelknollen op de boodschappenlijst. Tsja, kort daarvoor een leuk gesprek gehad over frites van koolraap en dat heeft schijnbaar indruk gemaakt 🙂

Recept geroosterde groenten uit de oven

Spiraaltaart met diverse soorten groenten. Bijgerecht voor 4 personen. Uit de oven.

Ingrediënten

 • 1 aubergine
 • 1 courgette
 • 4 tomaten
 • ½ koolraap
 • 4 eetlepels geraspte kaas (ik gebruikte zowel oude kaas als grana padano)
 • 1 eetlepel tijm
 • 1 eetlepel oregano
 • 1 teentje knoflook
 • zout en peper
 • olijfolie
 • evt citroensap

Benodigdheden

 • Oven
 • Springvorm van 24 centimeter
 • Kaasschaaf of dunschiller

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 180 graden
 2. Was de aubergine en courgette en snijd ze in de lengte in plakken. Ik gebruikte een kaasschaaf
 3. Was de tomaten en snijd ze in plakken
 4. Schil de knolraap en snijd hem in dunne plakken
 5. Vet een springvorm in en wrijf hem na met een teentje knoflook. Snijd vervolgens het teentje knoflook fijn
 6. Schik alle groente en fruit in de springvorm
 7. Sprenkel er wat citroensap overheen (als je de schotel niet direct in de oven doet)
 8. Bestrooi met de knoflook en de kruiden, de kaas en de olijfolie. Doe er ook wat peper en zout op
 9. Rooster de groente in circa 45 minuten gaar
 10. Eet smakelijk!

Vrolijk

Ik vond deze geroosterde groente echt wat kleur toevoegen aan de eettafel, het vrolijkte de boek absoluut op. De jongens moesten wel wennen aan de smaken en dat mag ook. Er stond nog een pakje gezeefde tomaten open en dat combineerde er goed bij. Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar als mijn kinderen ergens saus bij mogen is het feest 😉

Kortom: 4Pure is een prachtig blog met een geweldige hoeveelheid recepten en ook dit gerecht was een vrolijk feestje om te eten! Hopelijk steek ik jullie een beetje aan en geven jullie ook wat extra kleur aan je bord!

Recept geroosterde groenten uit de oven | eethetbeter.nl

Related Posts