Het resultaat na twee weken vrij van alles

Print Friendly, PDF & Email

Weet je nog dat ik onlangs een soort dieet bedacht en dit zelf ging volgen? Ik zou het resultaat na twee weken vrij van alles nog met jullie delen, dus bij deze! Het experiment is echter koud achter de rug en ik start alweer met de volgende challenge. Daar vertel ik jullie vandaag ook meer over.

Het resultaat na twee weken lang vrij van alles | eethetbeter.nl

Het resultaat na twee weken vrij van alles

Nadat ik de Vrienden van Amstel Live had bezocht, gooide ik het roer om. Vanuit de boeken blijkt telkens opnieuw dat het beter is om vrij van de volgende zaken te eten:

 • Geraffineerde suikers
 • Gluten
 • Lactose
 • Caseïne
 • Varkensvlees

Ik vind dat ik pas een mening mag hebben als ik iets heb geprobeerd. Dus ik testte het. Twee weken lang schrapte ik bovenstaande uit mijn menu en weet je wat er gebeurde?

 • Ik viel 2,5 kg af
 • Ik had minder last van keel en maag
 • Ik had zo af en toe hoofdpijn
 • Ik kreeg last van pukkels
 • Ik was moe, moe, moe!
 • Na ruim 2 weken kreeg ik griep

Uitdagingen

Sjonge, wat heb ik de kaas gemist! Zonder crème fraîche, slagroom en spekreepjes valt te leven hoor (nog nèt), maar geen kaas = geen leven! Sinds ik weer iets minder “vrij van alles” eet, eet ik kaas in dubbele porties. Oeps!

Tegen alle verwachtingen in

Wie had verwacht dat ik er energieker, slanker en fitter van zou worden? Ik wel! Alleen hield de vermoeidheid stand en werd ik uiteindelijk ziek. Vast toeval, zou het niet? Nou ja, het belet me net een volgende uitdaging te starten in maart…

De volgende challenge

Toevallig (?) werd me gevraagd om deel te nemen aan FoodChange30, een voedingsprogramma waarin er een maand lang menu’s met recepten worden gedeeld. Deze recepten zijn gebaseerd op de Paleo-lifestyle en daardoor dus ook vrij van alles 😉 Ik kan nu alvast opbiechten dat ik de menuplanning aanvul met een blokje belegen kaas op zijn tijd. Ssstt! Het menu is trouwens alles behalve een straf. Als ik de planning doorblader geloof ik zelfs dat het mijn lekkerste eetmaand ever gaat worden. Als voorbeeld deze lunch: een paleowrap met rosbief en avocado! Je kunt trouwens een gratis voorproefje krijgen op deze challenge als je hier klikt.

Paleowrap met rosbief Culicool | eethetbeter.nl

Weet je wat ik echt superfijn vind? Dat ik de komende maand niet meer hoef te zweten bij het opstellen van de boodschappenlijst. Hoe gek ik ook ben op voeding, iedere dinsdag bedenken wat we die week gaan eten vind (zelfs) ik een strijd! Maandag starten wij met FoodChange30.

Stil op eethetbeter.nl?

Het deelnemen aan FoodChange30 (FC30) zal geen gevolgen hebben voor de nieuwe recepten op mijn blog. Ik heb wat vooruit gewerkt en kan mijn favoriete gerechten uit FC30 met jullie delen. De maand maart zal in het thema van de lunch staan trouwens. Ik heb al wat ideeën uitgewerkt, maar vind het nog leuker als jullie meedenken. Om te ontdekken wat jullie willen zien, heb ik een korte enquête gemaakt. Willen jullie deze 5 vragen voor me invullen? (update 8 maart 2016: bedankt voor de vele reacties! De vragenlijst is inmiddels niet meer in te vullen. De belangrijkste uitkomsten vind je hier)

Tot zover mijn ervaringen met het “vrij van alles” experiment en mijn nieuwe challenge! Wat zijn jullie plannen voor de maand maart?

p.s. Het begrip “Vrij van Alles” is niet door mij verzonnen. Herinneren jullie je Wendy nog?

 

Deelname aan FoodChange30 wordt mogelijk gemaakt door CuliCool.

Related Posts