Print Friendly, PDF & Email

WOW, wat gaaf om jullie reacties te zien en lezen op mijn mini-enquete over lunchen! Ik heb de hulp van tal van medebloggers gevraagd om een fijn overzicht van recepten te creëren. Zullen we het vandaag eens hebben over 10x lunchen zonder brood?

10x lunchen zonder brood | eethetbeter.nl

Hoe willen jullie graag lunchen?

Vanuit de vragenlijst kwam naar voren hoe jullie graag willen lunchen. De antwoorden waren redelijk unaniem: 64,7% is op zoek naar broodloze lunches! 61,2% zou graag lunchrecepten zien die goed van tevoren zijn te bereiden en 47,1% voegt graag meer groenten toe aan het middageten.

Foodbloggers united

Aangezien 1 + 1 doorgaans 3 is, vroeg ik een aantal foodbloggers om hun favoriete recepten. Mooi wat voor resultaat er ontstaat als meerdere mensen hun krachten bundelen. Met het oog op de vele reacties en jullie verlanglijst, zal ik de recepten splitsen in 3 of 4 overzichten. Vandaag laat ik jullie de eerste 10 recepten zien, namelijk die voor lunchen zonder brood.

Broodloze lunches

Er zijn tal van redenen om geen of minder brood te eten. Van een glutenallergie tot een glutensensitiviteit. De wens om af te vallen of om meer te variëren. Het kan voor iedereen anders zijn. Zelf eet ik ook niet veel brood meer. Onderstaande recepten voor broodloze lunches komen dus ook in huize Eethetbeter goed van pas!

Salades

1) Een lepeltje lekkers is het dieten volledig beu. Daarom maakt ze van de nood een deugd: ze “pimpt” een salade met weinig calorieen. Zie hier de bloemkoolcouscous met gerookte zalm van Annelies.

Bloemkoolcouscous met gerookte zalm | eethetbeter.nl

2) De combinatie van spinazie met dadels en amandelen is er eentje die ik nooit had verzonnen. Marleen dus wel. Nou ja, misschien met een piepklein beetje inspiratie van Ottolenghi. Op Share Love Not Secrets lees je dat je deze salade goed van tevoren kunt bereiden.

Salade met spinazie, dadel en amandelen - recept

3) Een salade vol groente en de goede vetten, daar houd ik van! Net als Sandra (en haar katten) trouwens. Ze deelt het recept voor zalmsalade met avocado op Culi-Sandra.

Salade met zalm en avocado en veel groente

Chocoladepannenkoeken

4) Ja, ik ben gek op chocolade, net als Marijke van Easy Daily Food. Ik begrijp dan ook maar al te goed dat ze nieuwe recepten blijft verzinnen met dit lekkers. Lijkt me ook super om een keer met de kinderen chocoladepannenkoeken te bakken als lunch!

Gezonde chocolade pannenkoeken recept

Wafels

5) Wat groente en een eitje, veel meer dan dat is het niet! En juist daarom ben ik zo gek op groentewafels als lunch. Zoals deze wortelwafels met tonijn bijvoorbeeld.

Warme wafels lunch | eethetbeter.nl

Soep

Recept paprikasoep | SandraKookt6) Als het buiten koud is, eet ik vaak liever warm. Soep is een fijne optie om ongemerkt een berg groente naar binnen te werken en bovendien iets lekker warms in mijn buikje te krijgen. Sandra van Sandra Kookt geeft een suggestie voor een paprikasoep.

 

7) En nu we het toch over soep hebben, de tuinerwtensoep met muntpesto van Come off the Couch klinkt als een bijzonder smakelijke combinatie. Zie je wel dat het helemaal niet erg is om te lunchen zonder brood? Ik ga deze zeker een keer proberen!

Tuinwertensoep met muntpesto | Come off the Couch

Taart

8) Huh, taart als lunch? Waar kan ik me aanmelden? Ja, het kan heus, denk maar aan deze hartige taartjes met groene asperges, kokos en limoen van The Memory Factory. Ze zien er bijzonder uit en smaken vast ook zo!

Hartige taart met asperge kokos limoen | The Memory Factory

9) Deze mini-quiches zijn hier ook favoriet! Lekker om de restjes groente op te maken en makkelijk in te vriezen en mee naar het werk te nemen. Jammie!

Mini-quiches met chorizo en courgette | eethetbeter.nl

Lunchen zonder brood – of met “nep” brood 😉

10) Tot slot een van mijn eigen succesrecepten: Oopsies! Deze soort van broodjes met een gekke naam bevatten geen koolhydraten en gluten enzo en passen daardoor in menig dieet. Je kunt ze maken met toevoeging van bijvoorbeeld kruiden, cacao en fruit om af te wisselen qua smaak. Aanrader!

Koolhydraatarme oopsie met zalm | eethetbeter.nl

Tot zover mijn eerste overzicht van lunches! Volgende week volgt een nieuw overzicht van smakelijk middageten. Verzoeknummer en aanvullingen zijn natuurlijk altijd welkom!

Volg jij Eet het beter al op BloglovinFacebook en Instagram?

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *