Print Friendly, PDF & Email

Enkele jaren geleden was broodbeleg voor mij dat spul wat ik op mijn brood deed. Niks meer en niks minder. Dat veranderde toen ik suikervrij – vrij van bewerkte ingrediënten – ging eten. Ik ontdekte dat er ook in hartig beleg diverse suikersoorten zitten, om nog maar niet te spreken over andere toevoegingen. Het gekke is dat ik me daar niet bewust van was. Vandaag een overzicht met 10x zelf broodbeleg maken. Dan weet je tenminste precies wat erin zit!

10x zelf broodbeleg maken | eethetbeter.nl

Lunchthema

Het lunchthema dat ik begin maart inzette, heeft tot leuke recepten, overzichten en winacties geleid. Er blijkt zelfs zoveel te vertellen over het middageten, dat het thema zich al heeft uitgebreid tot de maand april. Over het volgende thema denk ik nog na. Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom!

10x zelf broodbeleg maken

Binnen het thema lunch zijn al diverse “10x” overzichten verschenen. Dit is de een-na-laatste. Deze “round-ups” zoals ze worden genoemd in bloggerland zijn mogelijk gemaakt dankzij de input van andere foodbloggers. Ik ben er erg blij mee, want ik krijg er zelf ook zoveel inspiratie door!

De volgende blogs heb je mogelijk al gelezen:

Salade voor op brood

1) Ik zie het al voor me hoe ik in de tuin geniet van een heerlijke cracker met kipkerrie salade. De lentezon voelt warm op mijn huid en mijn gedachten dromen weg naar een tropisch oord als ik de verse ananas proef… Recept voor kipkerriesalade van Ellouisa Cooking.

Kipkerriesalade van Ellouisa Cooking | eethetbeter.nl

2) Slechts 4 ingrediënten in deze eiersalade. Vier! Ongelofelijk toch?! En een beetje zout en peper dan. Bijzonder dat een bakje salade uit de supermarkt een ellenlange ingrediëntenlijst heeft. Doet er ook eigenlijk niet toe, deze is gewoon onwijs lekker.

Recept zelf eiersalade maken | eethetbeter.nl

3) OngewoonLekker noemt deze beenhamsalade een restjessalade. Wat mij betreft mag dit woord worden opgenomen in de Dikke van Dale. Ik hou van koken met kliekjes!

Beenhamsalade gemaakt van restjes | eethetbeter.nl

4) Deze zalm paté is echt verrukkelijk op een cracker! Je kunt hem net zo zuur, zout of pittig makan als je zelf wilt. Het staat in ieder geval vast dat hij smeuïg is en dat jij precies weet wat erin gaat 🙂

Homemade zalmpate op speltcracker | eethetbeter.nl

Chocoholic

5) Ik ben echt een chocoholic! Brood met hazelnootpasta, chocoladeboter of vlokken is dan ook echt verwennerij. Mijn recept voor chocoladeboter heb je vast al eens gezien. En wat denk je van deze heerlijke homemade Nutella van Share love not secrets?

Zelf chocoladeboter maken | eethetbeter.nl

Vegatarisch

6) Volgens mij heeft deze spread weinig introductie nodig; het ziet er simpelweg heerlijk uit! Share love not secrets deelt haar recept voor babaganoush.

Recept baba ganoush | eethetbeter.nl

7) Grappig toch dat je denkt dat pindakaas wordt gemaakt via een ingewikkeld en uitgebreid recept, terwijl het niks meer is dan gebrande en gemalen noten. Kijk maar eens naar het eenvoudige recept van Lekker eten met Linda. Zoiets kun je natuurlijk ook met andere noten maken. Met cashewnoten bijvoorbeeld, dat doet Fit en Puur ook.

Zelf pindakaas maken | eethetbeter.nl

8) Dit recept voor paprikaspread met cashewnoten van Puur Suzanne komt absoluut op mijn bakhetlijst. Het water loopt me nu al in de mond!

Recept paprikaspread met cashewnoten van Puur Suzanne | eethetbeter.nl

9) De mediterrane keuken heeft vaak iets vrolijks, iets warms. De kleuren zijn goed en de smaken veelzijdig. Daarom hou ik waarschijnlijk ook zo van pesto en tapenade. Ook (of vooral?) als ik ze zelf maak smaken ze lekker op brood of toast, maar ook als basis voor (pasta) sauzen. Aanrader!

Recept homemade pesto | eethetbeter.nlTomatentapenade | eethetbeter.nl 

10) Natuurlijk mag hummus als broodbeleg niet ontbreken in dit overzicht. Deze zachte pasta gemaakt van kikkererwten kan op vele manieren worden bereid. Ik vond er een paar bij Jamie Magazine.

Recept hummus Jamie Oliver | eethetbeter.nl

Hopelijk hebben jullie voldoende inspiratie gekregen om zelf aan de slag te gaan met je broodbeleg! Nog niet? Toevallig zag ik een paar dagen geleden een soortgelijk overzicht bij Mind your feed voorbij komen.

Succes met zelf broodbeleg maken en een mooie dag gewenst!

Related Posts