Print Friendly, PDF & Email

Als ik denk aan lunches die makkelijk voor te bereiden zijn, kom ik al snel uit bij wraps. Deze gevulde pannenkoeken zijn namelijk ontzettend veelzijdig en hebben doorgaans een handzaam formaat om zonder bestek en andere poespas op te eten. In de categorie “lunch” deel ik vandaag met jullie een overzicht met 10x lunchen met wraps!

10x lunchen met wraps | recepten | eethetbeter.nl

Foodbloggers united

De recepten die ik plaats zijn afkomstig van andere foodbloggers. Super leuk dat ze hun heerlijke gerechten zo graag willen delen! Vorige week plaatste ik een vergelijkbaar overzicht met 10 verschillende lunches zonder brood.

Omelet als wrap

Het is zo simpel: bak een omelet en gebruik deze als wrap. Supersnel klaar en het bevat geen koolhydraten, gluten, granen, suikers en ga zo maar door. Fijn dus als je dat wilt vermijden en door de combinatie tevens beter voor de lijn. Een eier-tortillawrap is ook geschikt als je eet volgens de Voedselzandloper, Paleo en zelfs voor bij een orthomoleculair voedingspatroon. Het is inmiddels bekend dat het eten van een ei per dag (en meer!) geen negatieve effecten heeft voor je cholesterol (in tegendeel).

Hieronder mijn favoriete wraps van ei:

Omelet sushi wrap | via eethetbeter.nl

1) Lekker eten met Linda is heel creatief en combineert een gebakken eitje met sushi. Ik kan me al helemaal voorstellen hoe blij ik word als ik op mijn werk mijn lunchtrommel open maak. Mmm! Als je op de foto klikt, vind je Linda’s recept voor omelet sushi wraps.

Eiwrap met roomkaas | via eethetbeter.nl

2) Ilse van Uit mijn keukentje besmeert een eiwrap met roomkaas en neemt deze mee als ze gaat werken. Ziet het er niet heerlijk uit?

Eiwrap met zalm en avocado | via eethetbeter.nl

3) Suzanne van PuurSuzanne maakt van iets simpels als een ei, zalm en avocado een waar feestje. Een prachtig gekleurde wrap die mij doet watertanden!

Paleowrap met rosbief Culicool | eethetbeter.nl

4) Deze foto van CuliCool deelde ik al eerder. Nicole en Stijn eten volgens de Paleo Lifestyle en maakten een paleowrap met rosbief en avocado. Jammie! (vergeet trouwens niet om je hier aan te melden voor gratis recepten in je mailbox – je ontvangt dan 5 dagen lang 3 Paleo recepten)

Tortillawraps van granen

Laten we vooral niet overdrijven in het vermijden van granen en koolhydraten. Ik merk zelf ook wel aan mijn lijf dat afwisseling beter is en dat ik goed vaar op minder van dit spul, maar hallo, het is geen vergif ofzo! Van “gewone” wraps uit de supermarkt of zelfgebakken tortilla’s kan ik ook ontzettend genieten!

Havermout wraps met zalm | via eethetbeter.nl

5) Reny van MindYourFeed geeft een recept voor een smakelijke wrap van havermout. Wat een goed idee!! Op mijn eigen blog vind je trouwens ook een receptuur voor kikkererwt-wraps die ik heb overgenomen van MYF.

Roze pannenkoeken | via eethetbeter.nl

6) Roze pannenkoeken bakken met speltmeel is een groot feest voor kleine prinsessen en grote liefhebbers van alles dat roze is. Trouwens, mijn kleine mannetjes hebben laatst ook zitten smullen van de roze wraps. Je vindt deze pannenkoeken met rode biet op Anita’s Potjes en Pannen.

Wrap gekruide kip | eethetbeter.nl

7) Sabine van OhMyFoodness laat zien hoe veelzijdig wraps zijn, door meerdere recepten in een keer te delen. Wat ziet dat er goed uit! Vooral deze met gekruide kip.

Wrap met andijvie | via eethetbeter.nl

8) Wij eten wel eens stamppot met rauwe andijvie en er blijft dan altijd wat andijvie over. Jody van Ongewoon lekker vond daar een creatieve oplossing voor en vulde een wrap met andijvie en kipsalade. Wat een goed idee!!

Wrap met peer en walnoot | via eethetbeter.nl

9) Als ik ergens ga lunchen met vriendinnen, is er altijd wel eentje die kiest voor een salade met geitenkaas, peer en walnoot. Ik gruwel van zachte kazen (sorry…), maar verder lijkt het me wel wat. Deze gezonde perenwraps van Deedylicious zou ik dus wel durven te proeven!

Wraps in broodtrommel voor kinderen | via eethetbeter.nl

10) Tot slot: dit overzicht kwam ik op Internet tegen en ik kon het niet laten het met jullie te delen. Het is een Engelstalige pagina “Popsugar” en ze delen ideeën voor wraps voor kinderen die mee kunnen in de lunchbox. Tygo, mijn oudste zoon, zou zoiets iedere dag wel mee naar school willen!

Hopelijk heeft dit overzicht van 10x lunchen met wraps jullie weer wat meer inspiratie gegeven voor het middageten! Zal ik volgende week een laatste top 10 van lunchrecepten van andere bloggers delen? Zelf vind ik het namelijk (ook) heerlijk om op hun pagina’s rond te snuffelen 🙂

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *