10x lunch voor mee naar werk of school

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag alweer het voorlopig laatste artikel over lunchen. De afgelopen anderhalve maand zijn er aardig wat recepten de revue gepasseerd. Met de hulp van tal van medebloggers maakte ik 4 maal een “10x-tje”, met een overzicht van recepten binnen het lunchthema. Vandaag de laatste: 10x lunch voor mee naar werk of school.

10x lunch voor mee naar werk of school | eethetbeter.nl

Dit zijn de 10x-tjes die ik in de afgelopen weken heb gedeeld:

Keuken-creativiteit

Zelf merk ik dat het lastig is om variatie in de lunch aan te brengen. ’s Ochtends barsten de meeste mensen immers niet van de keuken-creativiteit. ’s Avonds al voorbereiden is natuurlijk een optie. Ook kiezen voor wat grijpklare ingrediënten vergroten de kans dat je weer automatisch naar 3 boterhammen met kaas en pindakaas grijpt.

Grijpklare lunch-ingrediënten

Om te voorkomen dat je weinig gevarieerd eet, zijn dit wat tips:

  • Geef iedere (werk)dag een eetthema. Bijvoorbeeld op maandag vega, op dinsdag ei en op woensdag vis.
  • Verdubbel je ingrediënten voor het diner en je lunch voor de volgende dag staat al klaar.
  • Wij koken op zondagochtend vaak extra eieren, die we in de koelkast bewaren voor maximaal 4 dagen. Er gaat regelmatig een ei mee naar school of werk.
  • Maak van kliekjes eten frittata’s en vries deze in. Wanneer je deze omeletjes bij het ontwaken al uit de diepvries haalt, zijn ze ontdooit rond lunchtijd.
  • Bak een bananen- of vruchtenbrood en vries dit in plakjes in.
  • Zorg dat je bijvoorbeeld wortels, komkommer, cherrytomaten en noten in huis hebt om de lunchbox mee te vullen.
  • Verwen jezelf of je kids ook eens met een plakje worst of kaas, chocolade of pretzels in de broodtrommel.

Een lunchbox met vakjes nodigt uit om te variëren! Bekijk hier mijn favorieten.

10x lunch voor mee naar werk of school

De volgende lunch ideeën heb ik vooral gevonden op Amerikaanse websites. Ik zal ze vertalen en de originele link erbij zetten, zodat jullie nog meer inspiratie kunnen opdoen!

1) Thinking outside the (lunch) box! Besmeer een plakje gerookte kip met roomkaas en beleg met rucola. Rol het op en doe het in de lunchbox, samen met bijvoorbeeld een kokoskoek, selderij, appel met kaneel en pretzels. Link naar thekitchn.com (Engelstalig).

Gevarieerd gevulde lunchbox | eethetbeter.nl

2) Het is even sparen voor de juiste hoeveelheid bakjes, maar op Ziploc vind je de uitleg om voor 1 week gezonde en gevarieerde lunches te maken binnen 1 uur. Het lijkt mij wel wat!

Binnen 1 uur lunch maken voor de hele werkweek | eethetbeter.nl

3) Kliekjes-lunch: mijn favoriet! Vul je lunchbox met restjes van de avond ervoor en vul aan met stukjes groente. Wat vind je bijvoorbeeld van mijn kippenpootjes?

Lunchbots bento cinco | eethetbeter.nl

4) Nu we het toch over kliekjes hebben: maak eens een Spaanse rijstsalade met chorizo en eet deze als lunch. Goede tip van Elise van Chickslovefood. Op dit (geweldige!) foodblog kun je trouwens nog meer lunch-to-go tips vinden.

Spaanse rijstsalade met chorizo | eethetbeter.nl

5) Salad in a jar mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Het blog hierover op eethetbeter moet nodig ge-update worden, maar een aanrader is het sowieso!

how to - salad in a jar | eethetbeter.nl

Bron: https://mywelllabs.com/pages/how-to-salad-in-a-jar

6) Over salad in a jar gesproken: kijk deze taco salad in a masonjar! Zoiets zou ik iedere dag wel mee naar mijn werk willen!

Taco salad in a mason jar | eethetbeter.nl

7) Ik maak en eet heel graag hartige taart. Ideaal om voor te bereiden en in de oven te schuiven als er visite komt, zodat ik bij hen kan zijn in plaats van in mijn eentje in de keuken (ik droom van een grote tafel in te keuken, maar dat terzijde). Ook voor de lunch vind ik hartige taart lekker. Tegenwoordig maak ik hem vaak zonder bodem, dan wordt het een soort gevulde omelet, die ook wel frittata wordt genoemd. Jammie!

Frittata uit Pauline's keuken | eethetbeter.nl

8) Ik droom al jaren van een “food container”. Dat is een soort enorme thermosfles waarmee je een maaltijd een paar uur warm kunt houden. Lijkt me ideaal om soep mee naar mijn werk te nemen namelijk! Nu doe ik dat ook wel eens in een thermoskan hoor, maar aangezien ik van rijk gevulde soepen hou is dat toch een beetje behelpen. Deze soepen trokken mijn aandacht:

Pompoensoep voedzaam & snel | eethetbeter.nl

9) Bak eens een broodje zonder tarwe. Zoals dit havermout-brood van Made by Ellen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor het speltbrood van Lekker eten met Linda, de snelle broodjes van Feel good by food, vruchtenbrood met yoghurt of gehakt notenbrood.

Havermoutbrood - made by ellen | eethetbeter.nl

10) Zoals ik vorige week al schreef, zijn springrolls hier in huis de nieuwste rage op lunchgebied. Deze recepten vond ik op het web:

Springrolls groene meisjes | eethetbeter.nl

Tot zover de overkill aan lunchrecepten van de afgelopen anderhalve maand. Heb jij er nog niet genoeg van of heb je echt iets gemist? Laat het me weten in de reacties!

Related Posts