Print Friendly, PDF & Email

Deze maand eten wij thuis volgens het Paleo-principe. Dat houdt in dat wij eten zoals onze voorouders in de oertijd dat ook deden. We eten vooral veel groenten, fruit, vlees, vis, noten en zaden. Daarbij laten we de geraffineerde suikers, granen en zuivel links liggen. Ik vind het leuk om dit met jullie te delen, maar omdat ik slecht kon kiezen riep ik de hulp van Facebook in. Dankzij een meerderheid van stemmen vinden jullie hier het recept voor Paleo wraps met ham!

Recept Paleo wrap met ham | eethetbeter.nl

FoodChange30

In tegenstelling tot mijn experiment van vorige maand, verzin ik deze challenge niet zelf. Ik ben uitgenodigd door Nicole van Culicool om dit programma eens te proberen. Het programma, dat de naam FoodChange30 draagt, bevat 30 dagmenu’s die suikervrij, glutenvrij en lactosevrij zijn.

Als je een beeld wilt krijgen van wat de dagmenu’s inhouden, raad ik je aan mijn Instagram-account te volgen. Ik probeer regelmatig foto’s te maken en deze online te plaatsen. Wil je de foto liken of reageren als je interesse hebt in het gerecht? Dan krijg ik een indicatie welk recept ik binnenkort zal delen.

Comfort zone

Wat ik heel leuk vind aan dit programma, is dat er voedingsmiddelen in zitten die wij anders nooit zouden eten. Omdat we het in het verleden een keer niet lekker vonden of zelfs omdat we dénken dat het niet lekker is. Gelukkig valt dat in veel van de gevallen mee! Om een voorbeeld te noemen: wij aten onlangs een stamppot gemaakt van knolselderij met rucola, pijnboompitten en spekjes. Ongelofelijk lekker! Evenals de stoofschotel met venkel trouwens. Dat hadden we dus nooit verwacht!

Paleo kids

Onze kinderen eten niet altijd mee met het programma. Qua ontbijt smikkelen ze mee als we bijvoorbeeld pannenkoeken of cake eten (ja heus!) en het diner vullen we soms aan met bijvoorbeeld aardappels. Overigens hebben kinderen ook geen zetmeelhoudende koolhydraten zoals aardappels, brood en pasta nodig. Mijn jongens lusten het wel heel graag, dus we houden dit voorlopig in hun menu.

Recepten delen

Voor de deelname aan FoodChange30 (FC30) wordt een vergoeding gevraagd, maar ik mag gelukkig enkele recepten delen. Zoals het lunchrecept voor een Paleo wrap met ham van vandaag. Je kunt je trouwens iedere maand gratis inschrijven voor een mini-challenge (klik hier) en op de website van Culicool vind je ook tal van Paleo-recepten. Deelnemen aan het programma en geïnspireerd worden in de besloten Facebook-groep mag natuurlijk ook. Wij zijn nu halverwege FC30, maar ik kan het jullie aanraden! Zeker als je “beter” wilt gaan eten, maar geen idee hebt waar te beginnen. Ik kan ook al wel verklappen dat meneer Eethetbeter en ik zowel aan ons gewicht als aan onze omvang kunnen merken dat we meedoen aan dit programma 🙂

Recept voor Paleo wraps met ham

Bereidingstijd is 15 minuten, lunchgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 50 gram gekookte ham
 • handje veldsla
 • 8 gedroogde tomaten
 • 1 bosui
 • 3 augurken
 • ½ komkommer
 • olie om in te bakken

Bereiding

 1. Laat de olie warm worden in een koekenpan
 2. Kluts de 2 eieren met 1 eetlepel water
 3. Bak een omelet zo groot als een pannenkoek
 4. Herhaal dit voor de tweede omelet
 5. Snijd de bosui, augurk, komkommer en tomaat fijn
 6. Was de sla
 7. Leg de omelet op een bord en beleg hem met ham
 8. Leg de overige ingredienten op de wrap
 9. Vouw dicht en houd het bij elkaar met een cocktailprikker.
 10. Eet smakelijk!

Heb jij ook wel eens iets gegeten dat buiten je comfort zone lag en toch ontzettend lekker smaakte?

Omelet wrap met groente en ham | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *