Recept voor Tostones – die naar frites smaken!

Print Friendly, PDF & Email

Sinds FoodChange30 zijn wij om: we zijn helemaal into Paleo! Ik heb dan ook een abonnement op “Paleo lifestyle”, een tijdschrift vol recepten dat vier maal per jaar verschijnt. In nummer 2 van 2016 staat een recept voor Tostones. Wat een ongelofelijk lekkere snack zeg! Ze smaken naar frites – en dat vonden de kinderen ook.

Recept Tostones - die naar frites smaken | eethetbeter.nl

Paleo

Paleolitisch eten kenmerkt zich door onbewerkt eten dat vrij is van suikers, gluten en zuivel. Het komt in grote lijnen overeen met orthomoleculaire voeding of natuurvoeding, waar ik een opleiding over heb gevolgd. Recepten die passen binnen eerdergenoemde stromingen zijn niet zo makkelijk te vinden, maar Paleo zie ik overal. Er zijn aardig wat programma’s te volgen en kookboeken te downloaden. Zoals deze bijvoorbeeld*:

Gek op frites

Ik zal niet ontkennen dat ik gek ben op frites en gebakken aardappelen. We eten ze nog steeds wel eens. Ze passen niet binnen de natuurvoeding en ook niet binnen Paleo, maar lekker zijn ze wel 😉 Zelf maken van zoete aardappel in de oven werkt wel, maar echt knapperig krijg ik ze niet. Toen ik deze Tostones maakte van bakbanaan werd ik enorm verrast door de structuur en smaak. Dit zijn met recht Paleo frites! Ik had nooit eerder bakbanaan gegeten – ik verwachtte zelfs een zoete snack – en heb zelfs even geworsteld met pellen / schillen. Ik kocht de bakbananen bij de Turkse Supermarkt.

Recept Paleo frites | eethetbeter.nl

Recept voor Tostones – die naar frites smaken

1 bakbanaan geeft ruim 1 bakje “frites”, dus houd 1 banaan per persoon aan. Bereidingstijd is 20 minuten. Het recept voor Tostones is afkomstig uit Paleo Lifestyle Magazine, die deze keer is samengesteld door Marinka van Eet Paleo.

Ingrediënten

 • 1 bakbaan
 • kokosolie
 • Keltisch zeezout

Benodigdheden

 • Koekenpan
 • Twee vellen bakpapier

Bereiding

 1. Schil de bakbanaan en snijd hem in plakken van ruim 1 cm dik
 2. Verwarm een ruime hoeveelheid kokosolie in de koekenpan
 3. Bak de plakjes banaan totdat ze aan beide zijden bruin zijn
 4. Leg ze op een vel bakpapier en leg hier het andere vel bovenop
 5. Druk met de onderkant van een glas de plakken banaan plat
 6. Verwarm opnieuw een ruime hoeveelheid kokosolie in de koekenpan
 7. Bak de platgedrukte plakjes banaan nogmaals totdat ze rondom bruin zijn
 8. Laat ze uitlekken op een vel keukenrol en bestrooi met zeezout
 9. Wij vinden ze het lekkerste als ze nog warm zijn!
 10. Eet smakelijk!

Beter eten

Ik geloof heel erg in de (genees)kracht van gezonde voeding. Ik vind echter ook dat het gewoon genieten niet vergeten moet worden. Af en toe een broodje, een reep Tony Chocolonely, een stroopwafel of langs de MacDonalds moet ook zeker kunnen. Sommige dingen zijn gewoon minder lekker als het recept gezonder wordt gemaakt. Het recept voor Tostones is wél een mooi voorbeeld van hoe beter eten en gewoon genieten gecombineerd kunnen worden. Dit recept is absoluut een blijvertje!

Voor welk “ongezond gerecht” heb jij de ideale, betere vervanger gevonden?

Recept Tostones Paleo gebakken aardappelen | eethetbeter.nl

* Dit zijn affiliate campagnes. Wanneer jij een boek of programma aanschaft, ontvang ik een vergoeding waar ik mijn hosting- en andere kosten voor mijn foodblog mee kan financieren.

Related Posts