Print Friendly, PDF & Email

Tegenwoordig zijn wij thuis van die “freaks” die weinig brood eten. Ik moet er echter niet aan denken om helemaal geen brood meer te eten. Ik zwijmel weg bij de gedachte aan een bruine boterham met kaas, ik hou van club sandwiches en je kunt me ’s nachts wekken voor een tosti. In het overzicht van ideeën voor de lunch daarom vandaag: 10x lekker belegde broodjes.

10x lekker belegde broodjes | eethetbeter.nl

Broodje ei

De recepten uit dit “10x lekker belegde broodjes” zijn me aangereikt door mede foodbloggers, net als de vorige keren. Op dit receptje na. Ik vind dit wel zo’n simpel en origineel idee, dat deze broodjes ei uit de oven van Eten van Eefke wel een ereplaatsje mogen krijgen.
Ei in een broodje uit de oven - recept

Mexicaanse tosti

Wisten jullie dat je mij ’s nachts wakker kunt maken voor een tosti? Ik ben er echt gek op! Zelfs als ik minder brood eet, maak ik voor een smaakvolle tosti vol druipende kaas een uitzondering. Dat deze quesadilla’s (Mexicaanse tosti’s) uit Severiens kwizien een feestje voor de smaakpapillen zijn, neem ik onmiddellijk aan!
Quesadilla met spinazie

Nu we het toch over tosti’s hebben… deze Caprese variant van Ongewoon lekker lijkt mij ook ontzettend lekker! En wat leuk dat Jody de gedroogde tomaten zelf maakt.
Tosti caprese

Broodje avocado en ei

Tijdens onze Paleo-maand ontdekte ik het genot van de combinatie ei, avocado en gebakken spek. Ik kan me dan ook helemaal voorstellen hoe lekker deze sandwich van Knutselen in de keuken zal smaken!
Sandwich avocado en ei

Club sandwich

Nog niet zo lang geleden bestelde ik in een restaurant altijd een club sandwich als lunch. Als die mogelijkheid er was natuurlijk. Gewoon omdat ik zo houd van de combinatie zachte kip, zoute en knapperige bacon, het frisse van de groentjes en de weldaad van het brood. Momenteel zit ik in een fase dat ik bestel wat ik nog nooit heb gegeten, maar dat terzijde. Een club sandwich gaat er sowieso nog steeds wel in!

Zomerse club sandwich zelf maken | eethetbeter.nl

Pizza van een shoarmabroodje

Van pizza houden we (bijna) allemaal toch? En zo’n mini-pizza die gemaakt is van een shoarmabroodje is gewoon te schattig om te laten liggen. Zeker als je hem snel zelf maakt met allerlei lekkers erop. Dankjewel voor de suggestie Marianne van Love My Food!
Pizza gemaakt van shoarmabroodje

Pompoenbrood met roomboter

OMG wat ziet dit brood er lekker uit! Zeker met een lik roomboter erop. Het pompoen-maisbrood van The Memory Factory lijkt mij een paradestuk op de ontbijt/lunch/brunch tafel en zelfs bij de borrel. Wat zou ik deze graag proeven!
Vers zelfgebakken pompoen maisbrood

Broodje met Hollandse garnalen

Het is nog heel pril hoor, maar sinds kort zijn de garnalen en ik best vriendjes. Dit broodje met garnalen, avocado en knoflookmayonaise van Duizenden1dag lijkt mij een mooie test om te zien of onze relatie daadwerkelijk een blijvertje is 😉
Broodje garnalen in knoflooksaus

Stokbroodje biefstuk en truffelmayonaise

Eindelijk eens een mannelijke foodblogger! Rik plaatst op Kookidee heerlijke recepten. Wat denk je bijvoorbeeld van dit stokbroodje met biefstuk?

Broodje biefstuk en truffelmayonaise

Broodje kip

Echte mannen mogen dan biefstuk eten, wij eten als gezin ook graag een broodje kip. Lekker bereid op Oosterse wijze met wat paddestoelen en kappertjes. Jammie!

Broodje met gebakken kip | eethetbeter.nl

Hopelijk hebben jullie wat inspiratie opgedaan voor lekker belegde broodjes! Hoe beleggen jullie je broodje het liefst?

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *