Recept voor zelfgemaakte Kapsalon met kip en zoete aardappel

Print Friendly, PDF & Email

Ik leerde een kapsalon pas kennen toen ik al 30 was en in een impulsieve bui iets nieuws wilde proberen. Ik werd vooraf wel gewaarschuwd voor natte, kleffe frites… Je zult begrijpen dat het goed is bevallen, anders had ik dit artikel niet geplaatst. Vandaag deel ik namelijk het recept voor zelfgemaakte Kapsalon met kip en zoete aardappel!

Foodblog swap homemade kapsalon met zoete aardappel | eethetbeter.nl

Foodblog swap

Iedere maand doe ik mee aan een receptenruil met andere foodbloggers. In mei 2015 mocht ik al koken van Foodie Marjan en deze maand is het weer feest 🙂 Marjan eet, net als ik, zo puur mogelijk met veel groente. Een mooi contrast met mijn blog is dat Marjan recepten voor 1 persoon plaatst, waar ik me juist richt veelal op gezinnen richt.

Kapsalon

Voor wie de kapsalon niet kent komt het gerecht waarschijnlijk wat vreemd over. Als ik het ga uitleggen wordt het misschien wel nog raarder… want het is een schaal met frites, bedekt met shoarma / durum, wat sla en saus en een laag gesmolten kaas. Je begrijpt nu misschien waarom ik werd gewaarschuwd voor kleffe frites 😉

Kleffe frites onder laagje durum kip |eethetbeter.nl

Frites van zoete aardappel

Bij gebrek aan een frituurpan heb ik frites gebakken in de oven. Van zoete aardappel! Ondanks het telkens verlengen van de oventijd kreeg ik mijn frites niet knapperig. Dit schijnt vaker voor te komen. Op Culy.nl vond ik wat hier wat tips voor, maar die heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ik hoor je trouwens denken, waarom wil je knapperige frites als ze straks toch klef worden, maar dat terzijde.

Durum kruidenmix

Ik zou mevrouw Eethetbeter niet zijn als ik niet zelf de kruidenmix voor de kipfilet had gemaakt. De heerlijke durum kruiden die je kunt gebruiken voor kip, maar natuurlijk ook voor andere soorten vlees, maken de kapsalon echt af.

Recept voor zelfgemaakte kapsalon met kip en zoete aardappel

Diner voor 4 personen. Met snijden en bereiden ben je een half uur kwijt. Daar komt nog een half uur oventijd bij. Ik heb het recept gevonden bij foodiemarjan.nl.

Ingrediënten

 • 4 grote, zoete aardappels
 • olie of boter
 • 400 gram kipfilet
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • 1 eetlepel komijnpoeder
 • 1 eetlepel tijm
 • 1 theelepel uienpoeder
 • mespunt cayennepoeder
 • 1 ui
 • 150 gram champignons
 • 4 tenen knoflook
 • 4 tomaten
 • 1 paprika
 • halve krop ijsbergsla
 • geraspte kaas
 • knoflooksaus en sambal

Benodigdheden

 • Oven, bakplaat en bakpapier
 • Fornuis en pannen

Bereiding

 1. Zet een grote pan met water op het fornuis
 2. Warm de oven voor op 200 graden
 3. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met de kruiden. Laat het even rusten
 4. Boen de zoete aardappel schoon en snijd hem in lange repen
 5. Kook de frites 10 minuten, spoel ze af en dep ze droog
 6. Verspreid de zoete aardappelfrites op een bakplaat in de oven. Besprenkel met wat olie of boter
 7. Bak de patatjes circa 20 minuten en schep ze af en toe om
 8. Snijd de ui, knoflook, champignons en paprika
 9. Verwarm wat (kokos)olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na enkele minuten ook de champignons en paprika toe
 10. Doe de kip erbij en bak het mengsel in 5 tot 10 minuten gaar
 11. Snijd ondertussen de ijsbergsla en tomaat
 12. Waarschijnlijk kunnen de frites nu uit de oven. Zet de grill aan
 13. Schep de frites op de bodem van een ovenschaal
 14. Leg het vleesmengsel hier bovenop
 15. Dek af met de ijsbergsla en de tomaten
 16. Doe ten slotte een laag kaas op de kapsalon
 17. Plaats de ovenschaal onder de grill totdat de kaas gesmolten is
 18. Serveer met knoflooksaus en sambal
 19. Eet smakelijk!

Heb jij ook van die (bijna) klassieke gerechten die je pas op “late” leeftijd ontdekte?

Recept voor zelfgemaakte Kapsalon met kip en zoete aardappel | eethetbeter.nl

Related Posts