Recept voor glutenvrije appelcake met vanille

Print Friendly, PDF & Email

Zo af en toe heb ik meer zin in zoet dan anders. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de tijd van de maand of omdat ik op zoek ben naar troostvoer. Het liefst grijp ik dan naar de stroopwafels of de chocolade, maar het zou beter zijn als ik zelf een snack zou maken. Zoals dit zoete tussendoortje bijvoorbeeld… Lees hieronder verder voor het recept voor glutenvrije appelcake met vanille.

Recept glutenvrije appelcake met vanille | eethetbeter.nl - 2

Troostvoer

Ondanks dat ik geen eetprobleem heb (althans, niet gediagnostiseerd, hihi) en overgewicht evenmin, toch heb ik extra behoefte aan zoetigheid als er dingen tegenzitten. Een baaldag op het werk, heftig ongesteld, ruzie of een ziek familielid. Ken je dat?

Kindervoeding

En weet je wat ik me nou altijd al afvraag? Bij borstvoeding is het heel normaal dat een kind drinkt bij verdriet of pijn. Zou zo’n mensje vervolgens niet zijn of haar leven lang behoefte hebben aan troostvoer? Als iemand het weet, dan hoor ik het graag!

Over voeding voor baby’s en kinderen gesproken: ik ben gestart met een nieuwe opleiding! Orthomoleculaire voeding voor kinderen. Een thuisstudie via Civas. Ik heb er zo ontzettend veel zin in! Heb je trouwens mijn overzicht van opleidingen op het gebied van voeding al gezien?

Lekkere cake zonder gluten

Oja, ik zou het over die glutenvrije appelcake met vanille hebben. Die heb ik laatst bedacht toen ik zin had in wat zoets. Het bevat geen gluten en is daardoor minder prikkelend voor de darmen. Fijn als ze wat gevoelig zijn of als je gluten vermijd omdat je bijvoorbeeld Paleo eet. Om de cake te bakken gebruik ik kokosmeel. Dit kun je kopen bij de natuurvoedingswinkel of online.

Recept voor glutenvrije appelcake met vanille

Voldoende voor 1 cake. Bereidingstijd is 10 minuten en een half uur baktijd.

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 1 appel
 • 1/2 theelepel vanillepoeder (wat is dit?)
 • 40 gram kokosmeel (wat is dit?)
 • 70 gram kokosbloesemsuiker (wat is dit?)
 • 60 gram roomboter
 • 1/2 theelepel  baksoda (wat is dit?)

Benodigdheden

 • Cakeblik
 • Oven

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 175 graden
 2. Smelt de roomboter
 3. Meng de droge ingrediënten
 4. Snijd de appel in kleine stukjes
 5. Klop de eieren los
 6. Meng alle ingredienten door elkaar
 7. Vet een cakevorm in
 8. Doe het beslag hierin
 9. Bak de appelcake met vanille in circa 30 minuten af
 10. De lekkernij is gaar als een sateprikker er schoon uitkomt
 11. Eet smakelijk!

Snak jij ook naar zoetigheid als er veel op je af komt?

Recept voor glutenvrije appelcake met vanille | eethetbeter.nl

Related Posts