Recept voor een groene salade met rode biet en feta

Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen week lag ik heerlijk te chillen in het zonnetje aan ons privé zwembad. Zo af en toe bezochten we een restaurant om te genieten van de Italiaanse specialiteiten. Ongelofelijk, wat heb ik me laten gaan met dat lekkers! Ik was vaak meerdere malen per dag misselijk omdat ik over mijn grens heen ging qua eten. Dom dom dom natuurlijk! Vanaf nu weer beter eten dus. Even weg met dat brood en lekker veel groente naar binnen werken. Vanmiddag at een salade als lunch. Ik zal het recept voor een groene salade met rode biet en feta met jullie delen.

Recept voor een groene salade met rode biet en feta | eethetbeter.nl

Chillen in de zon

Wie mij volgt op Facebook heeft wellicht al kunnen lezen dat mijn vakantie in werkelijkheid minder ontspannen was dan het klinkt. Fedde, onze dreumes, is de wereld aan het verkennen en het huis en de tuin waren verre van baby-proof. Continu alert zijn op zoonlief die kennis wilde maken met het bidet, de schoonmaakmiddelen, de stereo installatie, het zwembad en de vaatwasser dus.

 

Desalniettemin mag ik zeker niet klagen hoor, het was een fijne vakantie. Ik heb wat boeken kunnen lezen en ook wat hoofdstukken uit de opleiding Orthomoleculaire Voeding voor Kinderen. Sjonge, er ging weer een wereld voor me open! Zoals eerder geschreven gingen we regelmatig uit eten. Ik hield duidelijk geen maat en heb genoten van de pizza, pasta en vooral het brood. Een schril contrast met de gezonde voeding die in de boeken werd geadviseerd, haha!

Lekkere salade

Ik had vanmorgen echt zin in rode bietjes. Heb ik jullie wel eens verteld dat ik daar gek op ben? Van de Pinterest-inspiratie die ik vond combineerde ik het een en ander om een lekkere salade als lunch te maken. De smaken combineerden erg goed met elkaar, vandaar dat ik het recept voor deze groene salade met rode biet en feta al met jullie wil delen.

Recept voor een groene salade met rode biet en feta

Bereidingstijd is 10 minuten. Voor 2 personen.

Ingrediënten

 • 2 handen verse spinazie
 • 500 gram rode bieten
 • 4 eetlepels pompoenpitten
 • 4 eetlepels fetakaas
 • hand vol verse, platte peterselie
 • 1 citroen
 • olijfolie extra vierge
 • zout en peper

Benodigdheden

Citruspers, koekenpan

Bereiding

 1. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en bestrooi ze met zout
 2. Snij de rode biet in blokjes
 3. Verdeel de spinazie, bieten, feta en pompoenpitten over twee borden
 4. Pers een citroen uit en giet het sap over de salade heen.
 5. Doe er een scheutje olijfolie over en breng op smaak met zout, peper en verse peterselie
 6. Eet smakelijk!

Ik liet me dus volledig gaan op vakantie en voelde me daar ook best schuldig over. Hebben jullie ook wel eens moeite met maat houden als je een lekkere maaltijd voor je neus hebt?

Groene smoothie bowl aan het zwembad | eethetbeter.nl

Het ontbijt begon meestal goed, met een lekkere groene smoothiebowl! Daarna viel ik vaak alsnog aan op het lekkere verse, witte brood. Oeps 😉

Kind in vaatwasser | eethetbeter.nl

We kwamen ogen en oren tekort met deze ondernemende dreumes. Tijdens het uitruimen van de vaatwasser in ons riante onderkomen (ieder voordeel heeft zijn nadeel – zo blijkt) was meneer vliegensvlug in het apparaat geklommen. Ik kon het niet laten het te fotograferen.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *