Recept voor koolhydraatarme tacoschelpen van kaas

Print Friendly, PDF & Email

Ik ben gek op Mexicaanse smaken! Lekker pittig vlees, zachte guacamole en zoute kaas. Ook de combinatie van structuren laat mijn hart sneller kloppen. Afgelopen weekend maakte ik weer een “betere” variant van een Mexicaans gerecht. Niet zo spannend hoor, wel heel lekker. Kijk snel verder voor het recept voor koolhydraatarme tacoschelpen van kaas!

Zelf tacoschelpen maken van kaas | eethetbeter.nl

Koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten lijkt een trend te zijn. Veel mensen vervangen granen door vlees, vis, eieren en kaas en vallen kilo’s af. Ideaal, zo lijkt het, maar zeker nog niet opperbest. Het lichaam verzuurt namelijk door al die dierlijke eiwitten. Ik zie liever dat we allemaal massaal aan de groentes gaan en de verzadigde vetten in kaas en vlees juist beperken. Maar goed, dat ben ik en ik weet ook wel dat de boog kan niet altijd gespannen staan 😉 Deze taco’s zijn gemaakt van geraspte kaas en bevatten dus geen zetmeelhoudende koolhydraten. Lekker zijn ze wel. En knapperig!

recept voor koolhydraatarme tacoschelpen van kaas | eethetbeter.nl

Het gebruik van een magnetron

Meestal gebruik ik de magnetron niet. Sterker nog, ik krijg al kippenvel als mijn lief deze gebruikt om even snel een boterham voor de kinderen te ontdooien. Soms is het wel makkelijk natuurlijk! Deze keer gebruikte ik de magnetron wel. Stel dat jij zo’n apparaat niet in huis hebt of je bent er echt heel erg op tegen, gebruik dan de oven om de kaas te smelten.

Recept voor koolhydraatarme tacoschelpen van kaas

Voor 1 tacoschelp is de bereiding als volgt:

Ingrediënten

 • 5 eetlepels geraspte kaas

Benodigdheden

 • Magnetron
 • Toiletrol
 • Alumiumfolie

Voorbereiding

 1. Neem een lege toilet- of keukenrol en druk deze aan 1 zijde plat
 2. Bekleed de rol met aluminiumfolie (bekijk hier een voorbeeld)

Bereiding

 1. Verdeel de kaas gelijkmatig over een schoteltje
 2. Plaats het schoteltje circa anderhalve minuut in de magnetron
 3. Laat het een minuut rusten
 4. Rol de “plak” kaas in een sikkelvorm om de beklede toiletrol en laat hem volledig afkoelen (afbeelding)
 5. Vul de koolhydraatarme tacoschelpen met bijvoorbeeld sla, tomaat en Mexicaans gehakt
 6. Eet smakelijk!

Zelf taco's maken | eethetbeter.nl

Eerlijk is eerlijk, ik maak voor mijzelf net zo lief platte “kaastoastjes” en beleg deze met rauwkost en gehakt. Makkelijker maken en makkelijker eten (en liever lui dan moe, oeps!).

Met deze kruidenmix geef je de inhoud van deze tacoschelpen van kaas – of dat nou bestaat uit vlees, vis, peulvruchten of salade – een Mexicaans tintje. Ik ben er gek op! Vergeet niet om extra groente toe te voegen aan je maaltijd voor een gezonde balans en geniet ervan 🙂

Waarmee zou jij deze koolhydraatarme tacoschelpen het liefste vullen?

Meer koolhydraatarme recepten vind je hier.

Hoe maak ik Mexicaanse Taco's? | eethetbeter.nl

Related Posts