Detoxervaringen #1: even terugschakelen

Print Friendly, PDF & Email

Zo af en toe ben ik de rem kwijt. Dan zie ik een scherpe bocht naderen en weigert mijn rechtervoet staat van dienst. Op het allerlaatste moment weet ik te voorkomen dat ik de bocht uitvlieg. Met mijn hart kloppend in mijn keel vervolg ik mijn route…Detox en yoga retreat Banyan Centre | eethetbeter.nl

Zoek de rem

Klinkt dat als fictie? Nou in mijn leven niet hoor! De vaste lezers van mijn blog zullen wel weten dat ik mezelf regelmatig een halt toe moet roepen. Ik wil gewoon altijd te veel, vind te veel leuk en heb doorgaans voldoende energie om dit alles met een redelijk resultaat te volbrengen.

Detox vakantie dicht bij huis

Om bovenstaande reden, en talloze andere, wilde ik heel graag een keer op detox en yoga vakantie. Aangezien Ibiza me net even te ver weg is – althans een week zonder mijn kleine schatjes vind ik te lang – besloot ik het dichter bij huis te zoeken. Bij Thermen Bussloo in Voorst (Gelderland) biedt Banyan Centre iedere maand een detox en yoga retraite aan.

Het Banyan Centre helpt je gezond en krachtig in het leven te staan. Voor wie wil werken aan persoonlijke ontwikkeling en minder stress wil ervaren. In het Banyan Centre vind je inspiratie en stimulans voor een gezond en gelukkig leven. Elke maand kun je deelnemen aan een retraite. Drie dagen sapvasten, yoga, meditatie, workshops en wellness in combinatie met je eigen luxe kamer in Hotel Thermen Bussloo maken dit tot een heerlijk weekend. Richt je aandacht helemaal op jezelf en geef je lichaam en geest rust. Alle aspecten van detoxen en yoga komen aan bod: voeding, leefstijl, rust en beweging.

Wat is Banyan Centre | eethetbeter.nl

Even terugschakelen

Aankomend weekend ga ik ontzettend genieten van deze detox en yoga retraite. De voorpret is al begonnen: deze week was ik mijn voeding al aan het afbouwen om extreme ontgiftingsklachten te voorkomen. Gelukkig geeft Banyan Centre handige tips bij hoe ik dit het beste aan kan pakken. Ze adviseren bijvoorbeeld om alcohol, cafeïne, frisdrank, zuivel, vlees, sigaretten en gefrituurd voedsel te beperken of waar mogelijk te vermijden. Bovendien worden er menusuggesties gegeven. Ideaal!

Zelf dook ik al de bibliotheek in en Internet op voor de lekkerste detox recepten. Ik ben echt weg van “In 28 dagen van gifbelt naar tempel” van Jacqueline van Lieshout. Zal ik te zijner tijd mijn favoriete recepten met jullie delen?

Weg met al die afvalstoffen

Mijn persoonlijk doel is om een weekend lang “terug te schakelen”. Gewoon even niets doen en me enerzijds wentelen in luxe en anderzijds in de beperking van de hoeveelheid eten. Ik geloof echt dat mijn lichaam deze “reset” even nodig heeft om weer in balans te komen, al vind ik het ook reuze spannend.

Ik zou jullie graag een fotoverslag op mijn Instagram beloven, maar in het kader van het “niets moeten” lijkt me dat niet zo handig. Een verslag volgt zeker!

Mijn detoxervaringen

Binnenkort zal ik jullie vertellen hoe mijn eerste week die in het kader staat van het afkicken afbouwen eruit zag. Dan vertel ik meteen of ik de chocolade kon laten staan en welke bijwerkingen er voorbij zijn gekomen…

Hebben jullie wel eens een detox gedaan of zou je dat willen doen? Ik ben heel benieuwd naar jullie persoonlijke verhalen!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *