Print Friendly, PDF & Email

Toen mijn lief en ik elkaar vonden, bleken onze smaken redelijk ver uit elkaar te liggen. Gelukkig waren we allebei wel bereid om nieuwe dingen te proeven. In de loop der jaren zijn onze voorkeuren steeds meer naar elkaar toe gegroeid. Dit recept voor kip ketjap is er een goed voorbeeld van!

Recept voor kip ketjap | eethetbeter.nl

Mevrouw kaaskop meets meneer ‘wat de boer niet kent’

Jaren geleden at ik het allerliefste Hollandse pot. Lekkere “AVG-tjes” (aardappelen-vlees-groente) en stamppotten, je kon me ervoor wakker maken! Voor een etentje bij de Chinees trok ik mijn neus op en het eten van rijst kon me al helemaal niet bekoren. Meneer Eethetbeter daarentegen at het liefst brood, doperwten of iets van rijst met een sausje.

Gelukkig konden we samen ontzettend genieten van Wereldgerechten. Eerst uit een pakje en inmiddels natuurlijk zelf gemaakt. Mijn lief eet nu wel eens stamppot (nog steeds niet van harte, maar deze en deze gaan er wel in) en ik smul inmiddels van sushi en andere gerechten met rijst.

Lekker veel groentjes

Deze kip ketjap is zo’n heerlijk gerecht waarvan we beide heel blij worden. Een smakelijke saus, lekkere rijst en dan ook nog extra veel groente erbij. We roerbakken er bijvoorbeeld wat paksoi en champignons bij en we serveren het met een frisse salade van komkommer en wortel. Op de foto heb ik de kip ketjap in een Enjoya paprika gestopt. Deze rood/geel gestreepte paprika krijgt rustig tijd om te rijpen en bevat daardoor veel extra voedingsstoffen. Hij heeft een aromatische smaak en is erg knapperig.

Recept voor kip ketjap

Hoofdgerecht voor 4 personen. Serveer met rijst en salade.

Ingrediënten

 • 500 gram kippendij zonder bot
 • 2 uien
 • 4 teentjes knoflook
 • 3 cm verse gemberwortel
 • 150 ml ketjap manis
 • 1 citroen
 • 50 gram ongezouten cashewnoten
 • vet om in te bakken (kokosolie, roomboter en ghee zijn hier geschikt voor)

Benodigdheden

 • Snijplank en mes
 • Wok of braadpan
 • Citruspers

Bereiding

 1. Snij de uien en de knoflook fijn
 2. Schil de gember en snij deze ook fijn
 3. Snij de kip in blokjes
 4. Pers de citroen
 5. Rooster de cashewnoten in een droge pan en leg ze apart als ze lichtbruin kleuren
 6. Verwarm de pan vervolgens met wat vet en fruit hierin de ui en de knoflook
 7. Voeg de kip en de gember toe en bak deze lichtbruin
 8. Doe de ketjap en de citroen in de pan
 9. Laat de kip in circa 10 minuten op laag vuur garen
 10. Bestrooi de kip ketjap met cashewnoten of roer deze door de saus heen
 11. Eet smakelijk!

Zitten jij en je partner op één lijn qua wat er op tafel komt?

babi ketjap met kip | eethetbeter.nl

Related Posts