Recept voor aardbeientrifle met vanille

Print Friendly, PDF & Email

Hoe is dat bij jou: drink je wel eens een borreltje, gaat er regelmatig een fles wijn doorheen of ben je een geheelonthouder? Ik drink heel weinig alcohol, maar een enkele keer een slokje of een flinke scheut door mijn eten gaat er zeker wel in! Net als in dit dessert. Lees maar eens mee in mijn recept voor aardbeientrifle met vanille.

Recept voor aardbeientrifle met vanille | eethetbeter.nl

Gezellig met een wijntje en olijven in de tuin

Je kent het wel, die gezellige zomeravonden waarop je erg lang buiten kan zitten. Pilsje of glaasje wijn erbij en wat lekkere olijfjes. In mijn geval geldt meestal dat ik aan het water zit. Gek genoeg heeft mijn omgeving daar vaak meer moeite mee dan ik, ze vinden het “ongezellig”. Jammer voor hen 😉

Drink het beter op de Foute Party?

Onlangs was ik van plan om weer eens helemaal los te gaan. We bezochten de Foute Party van Q-music en ik had me erop ingesteld om weer eens “gezellig” te gaan borrelen. Vol goede moed bestelde ik een biertje. Dit was zo ongeveer sinds het eerst sinds de zwangerschap van Fedde. Je raadt het al, ik vond het echt niet lekker. Na een paar glazen gaf ik het op. Dan maar gewoon water drinken. Het kwam volgens mij ook een beetje omdat het mijn merk niet was, van dat hoofdpijnbier als je begrijpt wat ik bedoel. Doe mij dan maar gewoon Heineken.

Annemieke op de Foute Party | eethetbeter.nl

You make us Q – als unicorn op de Foute Party van Q-music

Glutenvrije tiramisu met mango

Om een lang verhaal kort te maken: ik had een weekend met minder alcohol dan verwacht. Dit probeerde ik te compenseren door zelf tiramisu te maken. Niet de standaard variant met koffie en chocolade, maar eentje met Licor 43, verse mango en zelfgebakken lange vingers van amandelmeel. Hij smaakte erg goed, maar ik vond het best veel werk. Ik besloot het recept niet te delen. In plaats daarvan plaats ik het veel minder bewerkelijke recept voor aardbeientrifle met vanille.

Dit dessert is in veel varianten te maken, bijvoorbeeld door de lange vingers en de hangop kant en klaar te kopen of juist door ze zelf te bereiden. Ook met het fruit kan je variëren.

Recept voor aardbeientrifle met vanille

No bake dessert voor 4 personen. Het gerecht bevat alcohol, maar dat kan ook vrij makkelijk worden weggelaten.

Ingrediënten

 • 500 ml Griekse volle yoghurt (of hangop)
 • 250 gram aardbeien
 • 4 eetlepels Licor43 (of meer naar smaak)
 • sap van 1 sinaasappel
 • 4 eetlepels agavesiroop
 • 80 gram lange vingers
 • 1 theelepel vanillepoeder

Benodigdheden

 • Vergiet en schone theedoek, kaasdoek of hydrofiele luier (voor als je geen hangop koopt)

Bereiding

 1. Start met de yoghurt. Als je kant en klare hangop hebt gekocht, kun je deze stap overslaan. Zet een vergiet in de gootsteen en leg hier een schone theedoek in. Schep of giet de yoghurt erin en laat het uitlekken. Hoe langer je de yoghurt laat uitlekken, hoe dikker hij wordt
 2. Was de aardbeien en snijd ze in plakjes
 3. Pers de sinaasappel en roer de Licor43 door het sap
 4. Breek de lange vingers
 5. Verdeel de lange vingers over 4 schaaltjes en giet het sinaasappelsap hier overheen. Leg er een laagje aardbeien bovenop
 6. Roer het vanillepoeder en de agavesiroop door de uitgelekte yoghurt. Proef even of hij zoet genoeg voor je is
 7. Schep de yoghurt bovenop de lange vingers
 8. Decoreer met het restant van de aardbeien
 9. Eet smakelijk!

Wil je, net als ik, een “taartje” maken van dit dessert? Gebruik dan een bakring of ronde koekjes uitsteker voor de gebroken lange vingers, giet er wat gesmolten roomboter overheen, druk het goed aan en plaats het in de koelkast voordat je verder gaat met de volgende stap. Zo creëer je een heel smakelijke en makkelijke taartbodem!

Taartbodem van lange vingers | eethetbeter.nl

Ik drink misschien weinig alcoholische dranken, maar een lepeltje door het eten gaat er dus wel in… Mijn drankgebruik beperkt zich tot koffie, thee en water. Ongezellig he? 😉 Hoe gaat het er bij jou aan toe, hoeveel alcoholische dranken drink jij per week?

No bake dessert met aardbeien en vanille

Dit recept bevat gesponsorde links.

Related Posts