Print Friendly, PDF & Email

Sjonge, ik heb de impact van een nieuwe website toch wel onderschat. Ik had in mijn hoofd dat het niet zoveel werk zou zijn als ik het zou uitbesteden, maar ik had het mis. Ik zal jullie vandaag een tipje van de sluier oplichten en dat verklaart meteen waarom ik vandaag een van de succesrecepten van meneer Eethetbeter deel: het recept voor pangsit met gehakt uit de oven.

Recept voor pangsit met gehakt uit de oven | eethetbeter.nl

Een nieuwe website

Toen Suzanne (van Puur Suzanne) mij in januari vertelde over haar nieuwe website en de prettige partij met wie ze samenwerkte, was ik meteen enthousiast. Ik hikte er ook al een tijdje tegenaan dat ik graag wat aanpassingen zou zien op mijn blog. Enkele maanden later beëindigde ik mijn freelance opdracht bij SoloBioMooi om me meer op het bloggen te gaan richten. Een hobby waar ik maar wat graag wat geld mee zou verdienen. Een nieuwe website leek (en lijkt) het middel om dit te gaan bereiken. Ik besloot web-pepper ook eens te bellen.

Geld verdienen met bloggen

Ruim een jaar geleden was kleine Fedde een paar maanden oud. Ik werkte vier dagen per week als leidinggevende bij wehkamp, maar wilde meer thuis zijn. De kans om geld te verdienen als zelfstandige (als freelancer bij SoloBioMooi) kwam voorbij, dus die pakte ik met beide handen aan. Ik nam ouderschapsverlof op en ging een dag minder werken in loondienst.

Helaas werkte deze keuze voor mij juist averechts, het voelde alsof ik altijd aan het werk was en maakte geen tijd meer voor de kinderen. Het kostte energie. Ik wilde gewoon met voeding bezig zijn! Dus ik rondde mijn opleiding tot natuurvoedingsadviseur af en besloot mijn financiële reserves te benutten om geld te gaan verdienen met “Eet het beter”. Ik sta nu op het punt dat ik vooral veel aan het investeren ben in zowel tijd als geld. Hopelijk werpt dit zijn vruchten af zodat ik geld kan gaan verdienen met wat ik het allerleukste vind: laten zien dat “beter eten” lekker en makkelijk kan zijn!

Tijd investeren in mijn nieuwe blog

Om een lang verhaal kort te maken: er is een team van technisch specialisten bezig met een nieuwe website en huisstijl voor Eethetbeter en dat wordt prachtig! Zelf richt ik mij op het verbeteren van de inhoud van de pagina, want een lelijke foto of slecht geschreven tekst hoort niet thuis op zo’n prachtige pagina. Aangezien ik ook mijn oude blog wil blijven vullen en natuurlijk ook nog gewoon 3 dagen werk en een gezin heb, is dat best een uitdaging. Gelukkig heb ik meneer Eethetbeter.

Meneer Eethetbeter

Pas op, nu komt er een lofzang over die geweldige vent die mij zo superdepuper ontzorgt 😉 Want zo is het, dankzij mijn lief kan ik doen wat ik leuk vind. Hij steunt mij, geeft me ruimte, duikt met liefde de keuken in en vraagt regelmatig of hij de foto’s moet maken. Zonder hem zou ik al “mijn dingen” niet kunnen doen.

Het recept dat ik hieronder deel is afkomstig van mijn lief. Hij maakt dit regelmatig op “lekkere-hapjes-zondag”. Een ander succesrecept van mijn vriend is dat voor saté. Ook die zal ik binnenkort delen. Vandaag het recept voor pangsit met gehakt uit de oven van meneer Eethetbeter.

Pangsits maken in de oven | eethetbeter.nl

Recept voor pangsit met gehakt uit de oven

Pangsits zijn een Aziatische, hartige snack uit de oven. Dit recept geeft 20 tot 24 verpakte gehaktballetjes.

Ingrediënten

 • 250 gram gehakt
 • 6 loempiavellen (in de diepvries bij de supermarkt)
 • 2 eetlepels Tamari / sojasaus
 • 1 ui
 • 3 eieren
 • 2 tenen knoflook
 • 2 theelepels sambal
 • 1 theelepel kerrie
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • zout en peper

Benodigdheden

 • Oven
 • Bakplaat met bakpapier

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 200 graden
 2. Snipper de ui en pers de knoflook
 3. Meng het gehakt met de ui en de knoflook, een ei en de specerijen. Breng op smaak met zout en peper.
 4. Maak kleine gehaktballetjes van dit mengsel. Onze ervaring is dat het er tussen de 16 en de 24 zijn.
 5. Laat de loempiavellen ontdooien en snijd ze daarna in vieren (is natuurlijk afhankelijk van het formaat van de vellen dat je gebruikt, wij houden vierkantjes van circa 10×10 cm over).
 6. Klop de andere twee eieren los.
 7. Leg op elk loempiavel een gehaktballetje.
 8. Bestrijk de randen van het stuk deeg en plak/vouw het dicht.
 9. “Verf” de buitenkant van de pangsits zorgvuldig met ei en zet ze op de bakplaat met bakpapier.
 10. Bak het borrelhapje in ongeveer 15 minuten af. Tussendoor even draaien.
 11. Eet smakelijk!

Binnenkort online

Ik hoop dat mijn nieuwe website over enkele weken online komt. Ik heb de bedrijven met wie ik het liefste samenwerk gevraagd of ze willen meewerken aan een prijzenpakket en ze hebben hier JA op gezegd. Binnenkort geef ik dus superleuke dingen weg hier! Ik hou jullie op de hoogte. Enne, een heel belangrijke vraag voor vandaag: hebben jullie advies voor mij? Hoe kan ik er het beste voor zorgen dat ik geld kan gaan verdienen met mijn passie? Wat kan er beter of mooier op mijn website? Dankjewel alvast voor jullie feedback <3

Zelfgemaakte pangsits met gehakt en chilisaus | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *