Print Friendly, PDF & Email

Voor de foodblog swap van augustus mocht ik koken van Foodaholic, ik koos voor een heerlijk recept voor appelkruimel zonder taart van het foodblog van Jolanda en Danielle.

Recept voor appelkruimel | eethetbeter.nl

Foodblogger uit Ede

Tijdens de maandelijkse receptenruil werd ik gekoppeld aan Foodaholic, het receptenblog van de zussen Jolanda en Danielle. Deze dames hebben beide een passie voor lekker eten. Dat is mooi, want dat hebben we dan gemeen!

Al surfende over hun website bleek dat we nog meer overeenkomsten hebben: we komen namelijk uit Ede. Foodbloggers uit de Foodvalley, wat een grappige ontdekking zeg! Nu weet ik dat ik voor hotspots in de regio eerst bij hen ga kijken 🙂

Appelkruimeltaart zonder die saaie bodem

Voor de foodblog swap twijfelde ik tussen de courgetti caprese en de appelcrumble. Wat uiteindelijk de doorslag gaf? Dat ik vorige maand ook al een recept met mozzarella en pesto deelde. Je begrijpt dat dit soort dilemma’s “first world problems” voor een foodblogger zijn, haha!

Appelkruimel zonder taart | eethetbeter.nl

De gedachte aan een appelkruimeltaart zonder die saaie bodem liet me het water in de mond lopen. Ik maakte een grote portie met als doel het te delen, maar smikkelde het haast ongemerkt in mijn eentje naar binnen. Echt heerlijk om die lauwwarme appel en die zoete en knapperige havermout naar binnen te lepelen uit het ovenschaaltje. Ben benieuwd of jij je wel kunt beheersen als je dit recept voor appelkruimel hebt gemaakt!

Recept voor appelkruimel

Suikervrij recept voor ontbijt, tussendoor of dessert (met vanille-ijs?). Voldoende voor minimaal 2 personen – tenzij je je ook niet kunt beheersen 😉

Ingrediënten

 • 70 gram havermout (let op: havermout is niet altijd glutenvrij)
 • 40 gram kokosolie
 • 20 gram kokosbloesemsuiker
 • 1 theelepel kaneel
 • 2 appels

Benodigdheden

 • Oven en ovenschaal
 • Geen mixer of keukenmachine 🙂

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 180 graden
 2. Schil de appel en snijd deze in partjes
 3. Bedek de bodem van de ovenschaal met appel
 4. Roer in een apart schaaltje de havermout, kokosolie, kokosbloesemsuiker en kaneel door elkaar heen totdat er een kruimelig deeg ontstaat (moet je eens proeven – mmm).
 5. Bedek de appel met een laagje havermoutkruimels
 6. Plaats de ovenschaal circa 30 minuten in de oven
 7. De appelkruimel is klaar als de havervlokken licht gebruind zijn en de appel zacht
 8. Eet smakelijk!

Erg leuk om bloggers uit dezelfde regio tegen het lijf te lopen en dankzij hen te kunnen genieten van dit onwijs lekkere recept voor appelkruimel! Welke foodbloggers ken jij allemaal uit jouw omgeving?

Heb je de smaak te pakken? Deze suikervrije cranberry-koeken met haver zijn ook zo heerlijk als ontbijt of tussendoortje!

Recipe for apple crumble in Dutch | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *