Recept voor tomatensoep met gehaktballetjes

Print Friendly, PDF & Email

Jaren geleden was het de normaalste zaak van de wereld dat de familie in het weekend samenkwam op met zijn allen te genieten van een warm soepje met brood. Ken je dat ook van vroeger? Ik heb lang gedacht dat het maken van een soep een ingewikkeld klusje was, maar dat bleek niet waar. Vandaag deel ik het (makkelijke!) recept voor tomatensoep met gehaktballetjes met jullie!

Recept voor tomatensoep met gehaktballetjes | eethetbeter.nl

Soep in zak

Jaren geleden, ik geloof dat ik studeerde aan de hogere hotelschool in Leeuwarden, deed de soep in zak zijn intrede. Wat een uitvinding! De voordelen ten opzichte van een blik soep heb ik nooit kunnen vinden, maar zo’n zak was vreemd genoeg een stuk aantrekkelijker. Zelf soep maken was sowieso een no-go voor mij. Soep maken, dat moest haast wel een hele klus zijn.

Tomatensoep maken voor dummies

Iets minder lang geleden wilde ik zelf eens soep maken. Gelukkig had de Albert Heijn een mooie tussenstap; ze verkopen van die verspakketten met ingrediënten en recept, zodat je in een handomdraai en lekker vers soepje op tafel tovert. Meneer Eethetbeter en ik probeerden het en we waren overstag.

Zelfs toen we (nog) beter gingen eten, bleef het recept van AH in de keuken rondslingeren. De verse ingrediënten kopen we inmiddels zelf en het bouillonblokje is vervangen door eentje zonder E621. Verder veranderden we weinig aan het recept, behalve dat we er gehaktballetjes aan toegevoegd hebben. Ga je hem ook eens proeven? Het maken van deze tomatensoep is (bijna) net zo makkelijk als een zak openknippen!

Zelfgemaakte tomatensoep | eethetbeter.nl

Recept voor tomatensoep met gehaktballetjes

Tomatensoep voor 4-8 personen. Bereidingstijd is minder dan een half uur. Lekker met brood (deze glutenvrije foccacia bijvoorbeeld).

Ingrediënten

 • 1000 gram tomaten
 • 150 gram rundergehakt
 • 1 flinke wortel
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
 • 2 takjes verse tijm
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 2 bouillonblokjes
 • 1 liter water
 • zout en peper
 • kokosolie, roomboter of ghee om in te bakken

Benodigdheden

 • Soeppan en fornuis
 • Staafmixer

Bereiding

 1. Snipper de ui en de knoflook
 2. Snij de tomaten in vieren en verwijder het harde groen-witte gedeelte
 3. Snij de wortel in kleine stukjes
 4. Ris de blaadjes van de takjes tijm af
 5. Verwarm een pan met wat vet
 6. Fruit de ui en de knoflook in de pan
 7. Voeg de tomatenpuree toe en bak het even mee, doe daarna ook de wortel en de tomaten erbij. Roer het geheel om.
 8. Doe het water, de bouillonblokjes en de tijm in de pan en kook dit totdat de tomaten uiteen vallen.
 9. Meng ondertussen het gehakt met het paprikapoeder en zout en peper. Rol er kleine balletjes van.
 10. Pureer de soep met een staafmixer
 11. Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en laat ze 5 a 10 minuten mee koken
 12. Geniet van dit recept voor tomatensoep met gehaktballetjes!

Lekker hoor, zo’n soepje voor dummies 😉

Suggestie voor kleine kinderen: Voor Fedde (1 jaar) die zich momenteel absoluut niet meer laat voeren, voegen we een lepeltje kokosmeel toe. Zo ontstaat er een gebonden tomatensoep die hij zelf naar binnen kan lepelen.

Deze week heeft Reny van alles verteld over eten zonder pakjes en zakjes. Op de blogs van Reny, Suzanne en Linda vind je veel inspiratie om zelf te koken. Zin in een ander makkelijk soepje? Kijk dan eens hier op mijn blog!

Gehaktballen in de soep | eethetbeter.nlHomemade tomatensoep met ballen | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *